Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της ακρίβειας το νερό

Γεμάτη πόνο και δικαιολογημένη αγανάκτηση η ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων Πειραιά, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι από το Σεπτέμβρη θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια νερού.

«Δεν ξέρουμε κύριε υπουργέ - αναφέρει - το σκεπτικό με το οποίο αποφασίσατε αυτή την αύξηση. Οποιοδήποτε όμως κι αν ήταν, εκείνο που θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να επικρατήσει στη σκέψη σας είναι το γεγονός ότι η όποια αύξηση, σε οποιοδήποτε είδος, πλήττει αφάνταστα το πενιχρό βαλάντιο των δραχμοσυντήρητων. Συνταξιούχοι με 400-500 ή και 600 ευρώ σύνταξη, με καθημερινές ανατιμήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, με τις συνεχείς αυξήσεις στο φάρμακο, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, ενώ ακολουθούν και τα άλλα τιμολόγια στο φως, το τηλέφωνο. Ε, δεν πάει άλλο».

«Κύριε υπουργέ - προσθέτουν οι συνταξιούχοι - το νερό είναι ένα αγαθό που θα έπρεπε να δινόταν - έστω σε συμβολική τιμή - και όχι να ανατιμάται. Η όποια αύξηση ισοδυναμεί με εξόντωση των χαμηλών στρωμάτων. Αυτό επιδιώκετε; Αν όχι, τότε πάρτε πίσω αυτήν την απόφαση και μην το ακριβαίνετε άλλο. Δεν αντέχουμε άλλες ανατιμήσεις, καταλάβετέ το επιτέλους»!

Τι άλλο να προσθέσουμε; Απλά ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ