Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Για δεύτερη μέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Μηχανική» που απασχολούνται στο έργο κατασκευής σήραγγας του ΟΣΕ στην περιοχή Μελίσση. Οι εργαζόμενοι με την άμεση και ενεργό στήριξη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (η εργοδοσία τούς έχει απλήρωτους δύο μήνες). Η Ομοσπονδία κάνει ήδη παρεμβάσεις και σε άλλα εργοτάξια όπου δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία στη Βόρεια Πελοπόννησο, στα οποία οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το κατάντημα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποδεικνύει η άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να καταβάλει στους επτά εργαζόμενους - υπαλλήλους του ΕΚΠ τις αντίστοιχες, έτσι κι αλλιώς πενιχρές, προβλεπόμενες αυξήσεις, καθώς και τα μισθολογικά κλιμάκια, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΔΕΣΚ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος Π. Κυριακού και η γεν. γραμματέας Ρ. Γκούβερη απευθύνονται με έγγραφό τους και χωρίς εντολή ή απόφαση της Διοίκησης στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, από τον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του προσωπικού, ζητώντας να γνωμοδοτήσει εάν οι εργαζόμενοι δικαιούνται τις αυξήσεις σε περίπτωση που οι μισθοί είναι πάνω από τη ΣΣΕ!

ΡΕΛΕΞ: Σε απολύσεις με τη μορφή «εθελούσιας εξόδου» και σε διαθεσιμότητες υποχρεώνει τους εργαζόμενους η εταιρεία σέρβις της «Ρενό», ΡΕΛΕΞ. Τρία από τα 4 καταστήματα έχουν κλείσει και περίπου 100 εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τον κλάδο του Μετάλλου ζήτησαν να καθοριστεί τριμερής συνάντηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα επιδιωχτεί για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ