Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ζητούμενο η ηγετική θέση

Η κατάκτηση ηγετικής θέσης στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, με παράλληλη ενίσχυση της παρουσίας στα Βαλκάνια, είναι οι σημαντικότεροι στόχοι της τράπεζας Eurobank Ergasias του ομίλου Λάτση. Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες ηγετικά στελέχη της τράπεζας συμφερόντων Λάτση, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τη στρατηγική και τους στόχους της νέας - μετά την πρόσφατη συγχώνευση με την Εργασίας - τράπεζας.

Βασική εκτίμηση της διοίκησής της, όπως και των άλλων τραπεζών, είναι η αναμενόμενη επέκταση της συνολικής τραπεζικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, μετά την ένταξη στη ζώνη του Ευρώ. Μια τέτοια εξέλιξη θα τροφοδοτούσε την κερδοφορία των τραπεζών στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα ο όμιλος του Λάτση εστιάζει την τακτική του στην αναδιανομή της πίτας. Ετσι στους βασικούς στόχους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η απόκτηση ηγετικής θέσης στην εγχώρια αγορά, η παρουσία στην ευρύτερη περιφέρεια των Βαλκανίων, αλλά και η πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, άμεσα ή έμμεσα, μέσω «στρατηγικών συμμαχιών». Εμφαση επίσης δίνεται στην ηγετική θέση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες «και τα κανάλια διανομής της νέας οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ