Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής

Την αντιλαϊκή πυγμή της κυβέρνησης μετά τη νέα φορολογική επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων βγήκαν χτες να επιδείξουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, με στόχο όχι μόνο τον εξωραϊσμό των μέτρων, αλλά την εξασφάλιση της αποδοχής του από το λαό, προμηνύοντας ακόμα χειρότερες μέρες, μεγαλύτερα αδιέξοδα για τα φτωχά νοικοκυριά και περισσότερα προνόμια για την πλουτοκρατία.

Ενώ ακόμα δεν είχε στεγνώσει το μελάνι του κυβερνητικού φοροεισπρακτικού νομοσχεδίου, βγήκαν οι κυβερνητικοί «ντελάληδες» και στήνοντας ένα «γαϊτανάκι» εξαπάτησης του λαού, επιχείρησαν να ...πείσουν ούτε λίγο ούτε πολύ τους εργαζόμενους ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της πολιτικής σκληρής λιτότητας σε βάρος τους!

Ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης, αναφερόμενος στα μέτρα, τα εμφάνισε σαν «αναγκαία» και «μέτρα ευθύνης», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση «με αίσθημα εθνικής ευθύνης θωρακίζει την ελληνική οικονομία διότι υπάρχει ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης»... Το «αίσθημα εθνικής ευθύνης» που πρόταξε ο Μ. Λιάπης εκφράζει ακριβώς τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο η κυβέρνηση φρόντισε να προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «στόχευση των μέτρων είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής» και εντελώς προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «πραγματικά αντιλαϊκή πολιτική είναι όταν μια κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα προβλήματα και έχει τη λογική "ου μπλέξεις". Το "ου μπλέξεις" έχουμε πληρώσει, διαχρονικά, στην Ελλάδα και το φόβο του πολιτικού κόστους. Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής»...

Το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζοντας τη δικομματική αντιπαράθεση και μετατρέποντάς τη σε μια επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αναξιόπιστο υπουργό Οικονομίας, τον κ. Αλογοσκούφη», αποδίδοντας ουσιαστικά στις «διαχειριστικές ικανότητες» του υπουργού την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου μεταξύ άλλων απέδωσε τα μέτρα στη «διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών με κομματικές τοποθετήσεις», στην «αποστροφή υπουργού για "μίζες με μέτρο" στους τελωνειακούς» κ.ά., με προφανή στόχο να μη θίξει την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και πολιτικές, τις οποίες όμως στηρίζει απόλυτα το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ