Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στη συγκέντρωση των ΕΒΕ την Τετάρτη

Την Τετάρτη 3 του Σεπτέμβρη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ της Αθήνας

Αγωνιστικό κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στην αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στις 3 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα απευθύνουν τα Σωματεία της Ομοσπονδίας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της.

Η σύσκεψη ήταν μαζική και οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν δυναμικά την απόφασή τους για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Χαρακτηριστική της μαζικότητας ήταν η παρουσία εκπροσώπων από δεκάδες σωματεία ΕΒΕ, καθώς και γιατρών και νέων δικηγόρων. Παρευρέθηκε ακόμα από το ΠΑΜΕ η Μ. Τσαγκατάκη, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα της αγωνιστικής αντίστασης ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή που έχει αποφασίσει να εξαπολύσει η κυβέρνηση, τη στιγμή που βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες απολαμβάνουν τεράστιες φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Για άλλη μια φορά, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, δεμένη στο άρμα της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου, επιβάλλει μέτρα που πλήττουν καίρια τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Το αυτόματο κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων ισοδυναμεί με κεφαλικό φόρο, τόνισαν. Η κατάργηση του αφορολόγητου για τα πρώτα 10.500 ευρώ και η φορολόγησή του με 10%, που περιλαμβάνεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, σημαίνει ότι για άλλη μια φορά επιδιώκεται η είσπραξη πρόσθετων φόρων από το φτωχότερο κομμάτι των αυτοαπασχολούμενων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Π. Γαλανόπουλος, κατήγγειλε τη νέα επίθεση που δέχονται οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά και συνολικά τα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση, δέσμια της πολιτικής της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Οι ΕΒΕ στην πλειοψηφία τους ζουν μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, προσπαθώντας να ζήσουν τις οικογένειές τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τον άγριο ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα, τους μεγαλοεισαγωγείς, τους μεγαλοκατασκευαστές, τα χρέη στις τράπεζες, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τόνισε ο ίδιος και κατέληξε ότι «οι ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλο».

Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που η κάθε μια με τον τρόπο της βάζει πλάτες σ' αυτές τις πολιτικές.

Μόνος δρόμος, τόνισαν αποφασισμένοι, είναι ο αγώνας. «Ολα τα σωματεία και οι ενώσεις, μαζί με την εργατική τάξη να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική που φορτώνει συνεχώς νέα βάρη στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των εργαζομένων. Να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο και να διεκδικήσουμε τα μέτρα και τις πολιτικές που θα στηρίζουν το εισόδημά μας», είναι το μήνυμα της χτεσινής σύσκεψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ