Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - Α. ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εκχωρήσεις έχουν παρελθόν...

Ανακοίνωση για τις εκχωρήσεις ακινήτων του Ολυμπιακού Χωριού στη Μονή Βατοπεδίου

«Οι εκχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου - Α. Λιοσίων του ΚΚΕ. Και υπενθυμίζει όσα προηγήθηκαν των εκχωρήσεων ακινήτων στο Ολυμπιακό Χωριό από το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου. Την επιχείρηση υφαρπαγής της Λίμνης Βιστονίδας με «οθωμανικά φιρμάνια», την ανταλλαγή της με 8.608 στρέμματα δασικής έκτασης στη Χαλκιδική και 180 στρέμματα στο Ν. Πέλλας. Επιπλέον, σημειώνει τη δραστηριότητα του ΚΚΕ γύρω απ' το θέμα και υπογραμμίζει:

«Μετά τους αγώνες, τα διαμερίσματα του Ολυμπιακού Χωριού παραδόθηκαν στους δικαιούχους που πληρώνουν για την αγορά τους (χωρίς να έχει ακόμα οριστεί η τιμή τους). Τα υπόλοιπα κτίρια και χώροι αντί να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των κατοίκων του και των γύρω περιοχών, του Λεκανοπεδίου συνολικά, παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο, για να "αυγατίσει" τα κέρδη του "χαρίζοντας του" περιουσία του λαού».

Οπως τονίζει, τα κτίρια που παραχωρήθηκαν στην εκκλησία δεν είναι τα μοναδικά:

  • Η πολυκλινική μετά την Ολυμπιάδα αντί να γίνει Κέντρο Υγείας που να παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, παραχωρήθηκε σε ανώνυμη εταιρεία και λειτουργεί με την είσπραξη εισιτηρίου.
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αντί να περάσουν στη ΓΓΑ για δωρεάν χρήση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αφέθηκαν 4 χρόνια να ρημάξουν. Τώρα περνάνε στο Δήμο Αχαρνών, ο οποίος, για να καλύψει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας, θα προχωρήσει, είτε στη χρήση τους με ανταποδοτικότητα, είτε στην ενοικίασή τους σε ιδιώτες.
  • Την ίδια περίοδο έγινε διαγωνισμός για την κατασκευή μεγάλου εμπορικού κέντρου, σε έκταση 103 στρεμμάτων.
  • Επίσης εκκρεμούν και άλλα φιλέτα (Ζώνη Πρασίνου κ.ά.) που κινδυνεύουν να παραχωρηθούν το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα οι ανάγκες των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, του Μενιδίου και των γύρω περιοχών είναι τεράστιες. Μεγάλες ελλείψεις σε σχολικά κτίρια, ανάγκες για πνευματικό κέντρο - χώρο πολιτισμού - βιβλιοθήκη - ΚΑΠΗ, για ταχυδρομείο, ΚΕΠ και διάφορες άλλες υπηρεσίες. Η Αχτιδική Επιτροπή καλεί τους κατοίκους, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς να περιφρουρήσουν τη λαϊκή περιουσία, να προχωρήσουν σε μαζικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ