Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερημη πόλη η Νέα Ορλεάνη

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.--

Σε πόλη φάντασμα έχει μετατραπεί η Νέα Ορλεάνη, καθώς το 90% του τοπικού πληθυσμού, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς αναμένεται η έλευση του κυκλώνα «Γκουστάβ» που ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε 94 ανθρώπους, ο οποίος όμως έχει εξασθενήσει σε κυκλώνα κατηγορίας 2.

Αυτή τη φορά, τόσο οι Ομοσπονδιακές όσο και οι τοπικές αρχές έλαβαν έγκαιρα μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλώνα, ένεκα και οι εκλογές του Νοέμβρη. Εν αντιθέσει με την τραγωδία ή καλύτερα το έγκλημα που ακολούθησε το πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα» το 2005, ακριβώς τρία χρόνια πριν, με τους 160 χιλιάδες νεκρούς και χιλιάδες αγνοούμενους ακόμη και μέχρι σήμερα.

Οι αρχικοί φόβοι έχουν μετριαστεί καθώς ο «Γκούσταβ» έχει εξασθενήσει και οι αρχές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά οι επιπτώσεις δε θα είναι τόσο μεγάλες. Λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι παραμένουν στη Νέα Ορλεάνη μετά τις προειδοποιήσεις του δημάρχου της πόλης, Ρέι Νάγκιν, για την «καταιγίδα του αιώνα». Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τα φράγματα θα αντέξουν τη μανία του κυκλώνα. Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη δύση του ήλιου μέχρι τα ξημερώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ