Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Κατάπαυση πυρός» κατόπιν συναλλαγής

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

«Κατάπαυση του πυρός» εκ μέρους των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας με αφορμή την ιερή γιορτή του Ραμαζανιού. Από το Σάββατο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, σταμάτησαν όλες οι επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στις παραμεθόριες με το Αφγανιστάν περιοχές. Μόνο στην επαρχία Μπατζάουρ οι επιθέσεις και βομβαρδισμοί έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό τουλάχιστον 260.000 ανθρώπων.

Πάντως κατά την «International Herald Tribune», η μονομερής και φυσικά προσωρινή κατάπαυση του πυρός εκ μέρους της κυβέρνησης, αποτελεί προϊόν συναλλαγής, καθώς τόσο το ισχυρό κοινοβουλευτικό ισλαμιστικό κόμμα Jamiat ulema-e-Islami όσο και βουλευτές από τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών δήλωσαν ότι θα στηρίξουν στις εκλογές της 6ης Σεπτέμβρη, την υποψηφιότητα του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι για την προεδρία, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βομβαρδισμών.

Τέλος, σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα «The News», τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των φυλών Τουρί και Μπανγκάς στην παραμεθόριο περιοχή Κουράμ, στο Βορειοδυτικό Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ