Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Παράδοση» της επαρχίας Αλ Ανμπάρ

ΡΑΜΑΝΤΙ.--

Στη μεταβίβαση της ευθύνης των θεμάτων ασφαλείας της σουνιτικής επαρχίας Αλ Ανμπάρ στις ιρακινές δυνάμεις προχώρησε χτες ο αμερικανικός στρατός, ενέργεια ωστόσο που δε σημαίνει και την αποχώρηση των 25.000 Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή.

Με μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του κυβερνείου της επαρχίας «ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση», σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου της κυβέρνησης για θέματα εθνικής ασφάλειας Μουαφάκ αλ - Ρουμπάιε. Παράλληλα, οι Αμερικανοί στρατιώτες σημείωσαν ότι ο πόλεμος ενάντια στην Αλ Κάιντα στην περιοχή δεν έχει τελειώσει.

Επιπλέον, την Κυριακή τουλάχιστον 13 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων, ενώ χτες ξεκίνησε το Ραμαζάνι για τους Σουνίτες.

Τέλος, περίπου 8.500 Βρετανοί βετεράνοι πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν βρίσκονται στη φυλακή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία για εγκλήματα βίας και για παραπτώματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και αλκοόλ, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς υποστήριξης όταν εγκαταλείπουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ