Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Στη λιβυκή πρωτεύουσα μεταβαίνει εντός της βδομάδας η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Η Ράις θα είναι η πρώτη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα από το 1953.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ορισμένες συνοικίες του αραβικού τομέα της Ιερουσαλήμ θα μπορούσαν να δοθούν στους Παλαιστινίους για να γίνει εκεί η πρωτεύουσα ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δήλωνε, χτες, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. Από την άλλη πλευρά, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ προειδοποιούσε ότι ο χρόνος για την επίτευξη μιας λύσης δύο κρατών αρχίζει να τελειώνει.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο Σέρβος Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, δήλωσε χτες κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους της ΕΕ ότι δε θα πρέπει να συνδεθεί το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου με την πιθανότητα να γίνει η Σερβία υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση όχι αργότερα από το 2009, τονίζοντας πως αποτελούν «δύο ξεχωριστά θέματα».

ΚΙΤΟ.-- Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα της 28ης Σεπτέμβρη με το ερώτημα της έγκρισης ή μη του νέου Συντάγματος του Εκουαδόρ, το 56% τάσσεται υπέρ, ποσοστό αυξημένο κατά 3% από την προηγούμενη δημοσκόπηση και το 23% τάσσεται κατά.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βραζιλίας Abin τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, μετά την έναρξη έρευνας σχετικά με κατηγορίες περί υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών ανώτατων δικαστικών, πολιτικών και δημοσίων λειτουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ