Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Διεύρυνση και όχι κατάργηση των ΒΑΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης για τα ΒΑΕ:

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα την ανανέωση και τον εξορθολογισμό της λίστας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) προχωράει στη δραστική περικοπή τους, υλοποιώντας τις επιδιώξεις χρόνων των βιομηχάνων και συνολικά της πλουτοκρατίας, για κατάργησή τους. Με τον τρόπο αυτό κλιμακώνει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι συνέπειες από την περικοπή και κατάργηση των ΒΑΕ θα είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους. Η υλοποίηση των σχεδίων αυτών θα έχει αποτέλεσμα μια νέα μεγάλη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για όλους τους εργαζόμενους με κύρια θύματα τις γυναίκες και τους νέους, μείωση των μισθών και των συντάξεων και συνολικά επιδείνωση των όρων δουλειάς. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και γενικότερα οι εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, έχουν ολέθριες συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων.

Η αύξηση των επαγγελματικών ασθενειών, ο μεγάλος αριθμός εργατικών ατυχημάτων και οι σημερινές ανάγκες επιβάλλουν όχι μόνο να μην καταργηθούν τα ήδη υπάρχοντα επαγγέλματα στη λίστα των ΒΑΕ, αλλά καθιστούν αναγκαία την ένταση του αγώνα των εργαζομένων για τη διεύρυνσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ