Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΚΟΛΑ
Σαρωτική η νίκη του MPLA

ΛΟΥΑΝΤΑ.--

Συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 5ης και 6ης Σεπτέμβρη πέτυχε το «Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Αγκόλας» (MPLA) του προέδρου Εδουάρδου Ντος Σάντος. Με καταμετρημένο το 80% των εκλογικών αποτελεσμάτων, το κόμμα του Ντος Σάντος πήρε το 82% των ψήφων έναντι του 10,5% που πήρε το κόμμα UNITA από την ομώνυμη οργάνωση των πρώην ακροδεξιών ανταρτών που παρέδωσαν τα όπλα το 2002 με το θάνατο του τότε αρχηγού τους Γιόνας Σαβίμπι.

Ο σημερινός ηγέτης της UNITA Ησαΐας Σαμακούβα παραδέχτηκε χτες την ήττα του κόμματός του στις εκλογές, εκφράζοντας την ευχή το MPLA να ασκήσει την εξουσία «με γνώμονα το καλό του λαού»...

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις εκλογές (π.χ. έλλειψη εκλογικού υλικού σε εκατοντάδες εκλογικά τμήματα, πολύωρες καθυστερήσεις στη διαδικασία ψηφοφορίας των περίπου 8.000.000 ψηφοφόρων κλπ.) εκπρόσωποι εκλογικών παρατηρητών από την ΕΕ και τις ΗΠΑ εξέφρασαν χτες την ικανοποίησή τους για τη διεξαγωγή των εκλογών, που είπαν πως διεξήχθησαν «με μεγάλη ελευθερία και διαφάνεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ