Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κούβα και οι λαοί θα νικήσουν

Εγκαίνια χτες στην εικαστική έκθεση στη Νίκαια

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
«Ο κουβανικός λαός δε θα σταματήσει ν' αγωνίζεται για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών ηρωικών πατριωτών και για την καταδίκη του Ποσάδα Καρίλες». Με τα λόγια αυτά, ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Χερέρα Ερνάντες, άνοιξε χτες, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μ. Λοίζος» (Θηβών 245) τις «πύλες» της εικαστικής έκθεσης του Κουβανού καλλιτέχνη, Κάρλος Ρέγιες. Μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, μια έκθεση - καταγγελία κατά του εγκληματία Ποσάδα Καρίλες, που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας και η πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. «Η έκθεση αυτή», τόνισε ο πρέσβης, «πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για την άμεση απελευθέρωση των πέντε πατριωτών, που βρίσκονται για 10 χρόνια φυλακισμένοι και των οποίων οι εφέσεις, χειραγωγούνται πολιτικά με υποκίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης».

«Θέλουμε με πολλούς τρόπους» ανέφερε, στην ομιλία του ο δήμαρχος Νίκαιας Στελ. Μπενετάτος, «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, τα βαθιά αισθήματα φιλίας στο λαό της Κούβας και την ηγεσία του, που μισό αιώνα τώρα κρατάει ζωντανή την ελπίδα της Επανάστασης και της σοσιαλιστικής προοπτικής. Σ' ένα λαό και στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας που παρά τους αποκλεισμούς, κυρίως των ΗΠΑ, παρά τις ανακατατάξεις και τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες, αποτελούν την έμπνευση όσων μάχονται κατά του ιμπεριαλισμού σε όλες τις χώρες της Γης». «Η τρομοκρατία των ΗΠΑ δε θα περάσει, είμαστε στο πλευρό της Κούβας».

Στα χτεσινά εγκαίνια, παρευρέθηκαν: η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, η Εύα Μελά, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Πρατς, πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα, εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως στις 20 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ