Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πληθαίνουν τα αθώα θύματα της ΝΑΤΟικής κατοχής

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στο Συμβούλιο της ΕΕ

Αυτά τα μικρά παιδιά είναι οι ...Ταλιμπάν, που δολοφονούν οι ιμπεριαλιστές στο Αφγανιστάν

Associated Press

Αυτά τα μικρά παιδιά είναι οι ...Ταλιμπάν, που δολοφονούν οι ιμπεριαλιστές στο Αφγανιστάν
Τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη σφαγή αμάχων στο Αφγανιστάν από τις κατοχικές αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατήγγειλε σε Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι «πληθαίνουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τα περιστατικά σφαγής αμάχων και ιδίως μικρών παιδιών από τις κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της υπό αμερικανική διοίκηση κατοχικής ΝΑΤΟικής δύναμης για την Αρωγή και την Ασφάλεια (ISAF) και των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων».

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι «όπως αναφέρεται, σε έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, από την αρχή του έτους μέχρι τέλος Ιούνη, είχαν χάσει τη ζωή τους 698 άμαχοι, διπλάσιοι από πέρυσι την ίδια περίοδο. Οι δολοφονίες αθώων αμάχων από την ISAF και τους εγχώριους κυβερνητικούς συμμάχους της, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα και με τον πιο βάναυσο τρόπο κάθε αρχή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή και έντονη αντίδραση του πληθυσμού στις περιοχές των οποίων διαπράττονται».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί το Συμβούλιο «να πάρει θέση αν αποδοκιμάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις της ISAF και εάν σκέπτεται να επανεξετάσει συνολικά τη συναίνεσή του στην απαράδεκτη κατοχή της χώρας από το NATO».

Νέο μακελειό

Νέα σφαγή σημειώθηκε εξάλλου χτες και προχτές το βράδυ σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, με θύματα 40 «Ταλιμπάν», όπως υποστηρίζουν οι δυνάμεις κατοχής. Ισχυρισμός που μόνο αξιόπιστος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι η «Διεθνής Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια», σε κάθε σφαγή αμάχων, επιμένει να αποκαλεί τα θύματα «ισλαμιστές μαχητές», που κρύβονται πίσω από τα ρούχα «αμάχων». Τελευταία απόδειξη η αποκάλυψη της σφαγής του Αυγούστου που δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί ούτε από την εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση, με την Ουάσιγκτον να ισχυρίζεται ότι θα διεξάγει έρευνα, μετά από την αποκάλυψη νέων «ενδείξεων». Σε απάντηση αρχηγός αφγανικού χωριού προσφέρθηκε χτες να ξεθάψει τα πτώματα των θυμάτων ενός πρόσφατου αμερικανικού βομβαρδισμού για να αποδείξει τον αριθμό τους και το γεγονός ότι επρόκειτο πράγματι για αμάχους και κυρίως παιδιά.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε χτες την πρόθεσή του να προχωρήσει στην αποστολή ακόμα 4.500 στρατιωτών στο Αφγανιστάν για ενίσχυση των δυνάμεων των 33.000 αμερικανών κατοχικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Οι ενισχύσεις της αμερικανικής κατοχής θα ξεκινήσουν το Νοέμβρη και θα ολοκληρωθούν το Φλεβάρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ