Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
Να μετακινηθεί ο άξονας της συζήτησης στην εναλλακτική λύση

Motion Team

Στην ερώτηση, αν θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και αν το 18ο Συνέδριο θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά του ΚΚΕ στην εκλογική μάχη, εφόσον η νέα του ηγεσία δε θα έχει το χρόνο να εδραιωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε:

«Εμείς δεν ξεκινάμε με το ότι είναι δεδομένο το πολιτικό κλίμα. Βεβαίως, κυρίαρχο πολιτικό κλίμα υπάρχει. Ομως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μετακινηθεί ο άξονας της συζήτησης.

Από το αν θα είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο ή δεύτερο Κόμμα ή η Νέα Δημοκρατία, από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπράξει ή δε θα συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ, από το αν ο ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι συμπαίκτης με τη Νέα Δημοκρατία, ή αν θα γίνει νέο κόμμα και διάφορα που ακούγονται, να μετακινηθεί ο άξονας της συζήτησης στην εναλλακτική λύση που χρειάζεται ο λαός και από αυτή τη σκοπιά να σταθμιστούν και οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις.

Γίνεται λόγος από τους πάντες για ύφεση, για κρίση. Πραγματικά η Ελλάδα είχε ανεβασμένους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης και προβλέπουμε ακριβώς ότι θα περάσει σε κύκλο κρίσης. Θα είναι συγχρονισμένη με τις άλλες χώρες; Θα είναι πρώιμη; Αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε. Αυτό είναι σοβαρό ζήτημα και αυτό το αντιμετωπίζει και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΕΒ και ο ΣΕΒ της Μακεδονίας κλπ.

Οικονομική κρίση σημαίνει να έχω καθαρό και ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Ο λαός. Από την κρίση μπορεί να χάσουν και κάποιοι επιχειρηματίες και κάποιοι θα βγουν ακόμη περισσότερο κερδισμένοι. Το εργατικό και το λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και η ετοιμότητα συνδέεται και με τη συμπαράταξη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αυτό το πολιτικό κλίμα πρέπει να κυριαρχήσει. Η κρίση θα είναι πολύ βαθιά, ή σχετικά βαθιά. Επομένως, και η εκλογική μάχη πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Είναι μια σημαντική στιγμή μέσα σε έναν κύκλο σοβαρών εξελίξεων τα επόμενα χρόνια. Θα έλεγα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά».

Το ΚΚΕ θα βγει πιο δυνατό απ' το Συνέδριό του

«Μπαίνει ένα ζήτημα το οποίο μπορώ να πω ότι δεν πρόκειται να παίξει κανένα ρόλο στην ταξική πάλη και στο λαϊκό κίνημα. Θα γίνει Συνέδριο του Κόμματος, βεβαίως θα βγει μια νέα Κεντρική Επιτροπή, νέα όργανα και τα όργανα αποφασίζουν σε όλη την κλίμακα του Κόμματος τον καταμερισμό και τη διάταξη των στελεχών.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και το υπογράφω, θα βγει δυναμωμένο και από αυτήν τη συνεδριακή διαδικασία, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή λόγω των θεμάτων που έχει. Εχει όλα τα επίκαιρα ζητήματα, έχει την αυτοεξέταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ξέρετε εμείς είμαστε πάντα πολύ αυστηροί και τώρα θα είμαστε ακόμη πιο αυστηροί.

Επομένως, θα βγούμε δυναμωμένοι και θα αντιμετωπίσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών από πολύ καλύτερες θέσεις. Αλλωστε, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αν δεν καταδικαστούν σε αυτήν την εκλογική μάχη, θα σηκώσουν μύτη ακόμη μεγαλύτερη και ακριβώς επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να δεχτεί χτύπημα από όλους τους λαούς. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου τα ξέρετε. Είναι όλα τα άλλα. Αυτά πρέπει να δεχτούν χτύπημα.

Από καλύτερες θέσεις θα δώσουμε τη μάχη. Και η μάχη δεν είναι ενός προσώπου. Σε εμάς, η δύναμη του Κόμματος είναι το Κόμμα, η συλλογικότητά του. Θα έχει θετική επίπτωση το Συνέδριο ακριβώς γιατί θα βγούμε πιο δυναμωμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ