Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Κατάληψη για την ανάκληση απόλυσης

Οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν χτες την εταιρεία PIERRE FABRE, απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που συμμετείχε στους αγώνες του κλάδου

«Πάρτε πίσω την απόλυση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει»! Αυτό ήταν το μήνυμα που πήραν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας φτάνοντας χτες στα γραφεία της PIERRE FABRE, τα οποία από νωρίς το πρωί είχε αποκλείσει το ταξικό Συνδικάτο Φαρμάκου της Αθήνας. Το συνδικάτο προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του Γιάννη Τασιούλα και ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι άοπλοι απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα και άλλα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας (μεταξύ άλλων τα συνδικάτα Μετάλλου, Τροφίμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργών), επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι εργαζόμενοι, συλλογικά και ως τάξη, πρέπει να αντιστέκονται στην αντεργατική επίθεση, όποια μορφή κι αν παίρνει αυτή.

Ο Γιάννης Τασιούλας, που δούλευε τα τελευταία χρόνια ως ιατρικός επισκέπτης στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενημερώθηκε την περασμένη Δευτέρα ότι χάνει τη δουλειά του, λόγω μείωσης προσωπικού. Ο πραγματικός λόγος - δήλωνε σε ανακοίνωσή του το κλαδικό συνδικάτο - είναι πως ο εργαζόμενος πρωτοστατούσε στις απεργίες, αντιστεκόταν στην παραβίαση των δικαιωμάτων των δικών του, αλλά και των συναδέλφων του. Συμπεριφορά που ενοχλεί κάθε εργοδότη, αφού «χαλάει τη σούπα» της συναίνεσης και του συμβιβασμού που το κεφάλαιο επιδιώκει να κυριαρχεί σε κάθε χώρο εργασίας.

Με τη χτεσινή αποφασιστική κινητοποίηση, το συνδικάτο απηύθυνε μήνυμα αγώνα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ανέδειξε την ανάγκη να αντιπαλέψουν τη σιωπή και το τρομοκρατικό κλίμα που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισαν ότι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο, μέχρι ο εργαζόμενος να επιστρέψει στη δουλειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ