Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Απαιτεί την κήρυξη πανεργατικής απεργίας

Αίτημα για άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Διοίκησης, με ζήτημα αιχμής τα ΒΑΕ. Σε απεργιακή τροχιά οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τον αγώνα για τα ΒΑΕ
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τον αγώνα για τα ΒΑΕ
Την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Διοίκησης της ΓΣΣΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία, με αιχμή το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, απαιτεί η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Με χτεσινή της επιστολή στα όργανα της Συνομοσπονδίας, η ΔΑΣ τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προωθεί αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Με αιχμή το πρόβλημα αυτό, αλλά και άλλα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, η ΔΑΣ ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και προτείνει απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση».

Οι ταξικές δυνάμεις ήδη κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τα ΒΑΕ, με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, καθημερινές εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις. Αλλά και με συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ήδη πάρει με ανοιχτή ημερομηνία τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας. Απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία και αιχμή τα ΒΑΕ έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ, ύστερα από πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ στις αρχές Αυγούστου.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Χτες, αργά το απόγευμα, στο Αγρίνιο, με πρωτοβουλία του ταξικού Εργατικού Κέντρου διοργανώθηκε συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, με αίτημα την επέκταση και όχι το πετσόκομμα των ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Σταύρος Σίμος. Ακόμα:

  • Στις 16 Σεπτέμβρη, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (8 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο), με αιχμή τα ΒΑΕ και αφορμή - ανάμεσα σε άλλα - το σοβαρό τραυματισμό τριών εργαζομένων σε έργο επέκτασης του δικτύου της ΔΕΗ στη Λιθακιά. Το «ατύχημα» έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν το καλάθι του γερανού που μετέφερε τους τρεις εργάτες (δούλευαν σε εργολάβο) έπεσε από ύψος τριών μέτρων στο έδαφος.
  • Στις 17 Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 7.μ.μ στο δημαρχείο.
  • Στις 18 Σεπτέμβρη, συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς.
  • Επίσης, στις 18 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι εργατικοί αγώνες (2008-09-27 00:00:00.0)
Κλιμάκωση με αιχμή τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (2008-09-24 00:00:00.0)
Με κάθε μορφή πάλης στην αναμέτρηση για τα ΒΑΕ (2008-09-21 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις από το ΠΑΜΕ (2008-09-19 00:00:00.0)
Ασίγαστη πάλη για τα ΒΑΕ (2008-09-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Αγρίνιο, Βόλο και Λιβαδειά (2008-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ