Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνονται σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη, για τα 90 χρόνια ΚΚΕ και τα 40 χρόνια ΚΝΕ, με την πολιτική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και χαιρετισμό του Δημήτρη Παπατολίδη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στις 9.30 το βράδυ, στο Στρατόπεδο του «Παύλου Μελά».

Χιλιάδες επισκέπτες πλαισίωσαν με ενθουσιασμό το διήμερο των εκδηλώσεων, μαθαίνοντας την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ και τη συνεισφορά του στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Συζήτησαν με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμά τους. Ψυχαγωγήθηκαν μέσα από τα θεατρικά, κινηματογραφικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα του μεγαλύτερου πολιτιστικού νεολαιίστικου θεσμού της πόλης. Αλλά και όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία όλου αυτού του οικοδομήματος τέχνης και πολιτισμού βρήκαν ένα βήμα έκφρασης, μίλησαν με την καρδιά και τη νόησή τους. Δεκάδες νεανικά ερασιτεχνικά μουσικά και χορευτικά σχήματα, καλλιτέχνες, διανοητές, εργαζόμενοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και τη δική τους πνοή για να ζωντανέψει η μεγάλη κόκκινη πολιτεία στη Θεσσαλονίκη.

Το σημερινό πρόγραμμα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Καντράλη Ηροντίνα, Δ. Νικολούδης - Α. Τατσιούλη.

9.30 μ.μ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και αμέσως μετά

ΟΜΙΛΙΑ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΔΡΑ: Σκουριασμένα Τάστα, τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, Σ. Λεονάρδου - Π. Φουρτούνας, Κ. Δοϊτσίδης, παραδοσιακά θρακιώτικα.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ: FAR OUT, Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, Τραγούδια του Μ. Ελευθερίου, BRAIN TRAFFIC, BLUES CON ins, NASA FUNK.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: «Το δέντρο της φυλακής και οι γυναίκες», του Γ. Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ: «Μάης '36: Τέχνη και εργατική τάξη». ΤΑΙΝΙΑ: «ΜΕΡΕΣ '36» του Τάσου Ψαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ