Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, όλες οι μορφές της Τέχνης «ανθίζουν» και έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο κεντρικό τετραήμερο στην Αθήνα. Οπως κάθε χρόνο, στο Φεστιβάλ συγκεντρώνονται τα πιο προοδευτικά στοιχεία της μουσικής σκηνής, ενώ αποτελεί βήμα έκφρασης της ερασιτεχνικής έκφρασης και της νεανικής δημιουργίας.

Φέτος, διοργανώνονται οχτώ παραστάσεις θεάτρου και χορού, ενώ δεκάδες καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και δεκάδες ερασιτεχνικά και νεανικά συγκροτήματα θα «χρωματίσουν» με τις μελωδίες τους τη γιορτή προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ. Καθημερινά, στο χώρο του Φεστιβάλ, διοργανώνονται: Κατασκευή ψηφιδωτού και μάθημα από τον Νίκο Ευγενίδη. Σεμινάρια κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο και τη συμμετοχή των EMPercus ensemble, καθώς και σεμινάρια fresco - νωπογραφία από την Εύα Μελά.

Θέατρο και χορός

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν τις παρακάτω παραστάσεις χορού και θεάτρου: Χορόδραμα βασισμένο στο ποίημα του Γ. Ρίτσου«Γειτονιές του κόσμου»,από την Ομάδα Χορού της ΚΝΕ, «Το μεγάλο μας Τσίρκο»του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού,«Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα»,του Ματέι Βισνιέκ από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, Θεατρική παράσταση από την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ και την ΚΝΕγια τα 90 χρόνια του ΚΚΕ,Χοροθεατρική παράσταση «Αγριοτριαντάφυλλα - Μυστήριον»από την ομάδα «Δρυός Τόποι» της Φιλοσοφικής Σχολής,«Μυστήριο Μπουφ»του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ»του Γιάροσλαβ Χάσεκ από τη θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» Καματερού, Παιδικό θέατρο «Το παραμύθι με τα τέσσερα καπέλα».

Μουσική

Ξεχωριστή θέση στο φετινό Φεστιβάλ έχουν τα αφιερώματα: Στο «Λαϊκό κίνημα και λαϊκό τραγούδι» με τους Λάκη Χαλκιά, Βαγγέλη Κορακάκη, Αγάθωνα, Τρίφωνο, Διονύση Τσακνή, Καλλιόπη Βέτα, Μάνο Ξυδούς και ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Στ. Ψαραδάκου. Στο επαναστατικό τραγούδι με τον Μπάμπη Στόκα και στο ρεμπέτικο της Κατοχής και της Αντίστασης.

Δεκάδες καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα πλημμυρίσουν με τις μελωδίες τους τις σκηνές του Φεστιβάλ, ανάμεσά τους οι: Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Διονύσης Τσακνής, Απόστολος και Ειρήνη Ψυχράμη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μύρωνας Στρατής, MC Yinka, Joanna Drigo, Μανώλης Μητσιάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ελλη Πασπαλά και Ορχήστρα του Δρόμου, Μίλτος Πασχαλίδης, Banda Bassoti, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Βασίλης Καζούλης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Σούλα Βαζούρα, Αγάθωνας, Βαγγέλης Κορακάκης κ.ά.

Ακόμα, οι «Σημεία των καιρών» θα παίξουν τον «Διόνυσο» του Μ. Θεοδωράκη, το «Τρίφωνο» σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Η δύναμη του λόγου που ξυπνάει συνειδήσεις μέσα απ' τη μουσική που δε γνωρίζει σύνορα», ο Βασίλης Βασιλάτος με τα κρουστά του, το μαθητικό συγκρότημα «5η εποχή» σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί» και η χορωδία του πολιτιστικού κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» Τουρκίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ