Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργιακός αγώνας ενάντια σε απειλές και διώξεις

Την Παρασκευή σε Λάρισα, Μαγνησία, Πειραιά, Αργολίδα και Εβρο, με αποφάσεις των σωματείων τους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή, 19 του Σεπτέμβρη, τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Λάρισας, Μαγνησίας, Πειραιά, Αργολίδας, Εβρου - την ίδια μέρα θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αρειο Πάγο - αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχονται από το δικηγορικό γραφείο Νικολουτσόπουλου και προβάλλοντας διεκδικήσεις που αφορούν στα μεγάλα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο είχε μέσα από διάφορα «κανάλια» αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, που διεκδικούσαν τη μονιμοποίησή τους. Μετά το Διάταγμα Παυλόπουλου, με το οποίο μονιμοποιήθηκε ένας αριθμός εργαζομένων, το γραφείο του Νικολουτσόπουλου ζήτησε να πληρωθεί από τον καθένα ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό, ισχυριζόμενο ότι η «αποκατάστασή» τους οφείλεται στις δικές του νομικές ενέργειες. Κάτι που δε δέχτηκαν οι εργαζόμενοι, υποστηρίζοντας ότι η όποια μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ήταν αποτέλεσμα της δικής τους πάλης.

Το δικηγορικό γραφείο επιμένει και συνεχίζει να ζητά τα χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κάνει και αγωγές εναντίον εργαζομένων και κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρισας, Χρ. Καλούσης, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Με την απεργία τους - που γίνεται παρά τη θέληση της Ομοσπονδίας τους - οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, ανάμεσα στα άλλα, διεκδικούν να σταματήσουν οι διώξεις των εργαζομένων, ν' αποσυρθεί η τροπολογία για τον καθαρισμό των σχολείων Ειδικής Αγωγής από συνεργεία, να σταματήσουν οι απολύσεις συμβασιούχων, μονιμοποίηση όλων και προσλήψεις, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, 1.400 ευρώ βασικό μισθό, 56 ευρώ μεροκάματο, 7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ