Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Εκρηκτική κατάσταση στα ειδικά κέντρα

Απεργία αύριο στον «Ερμή», απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην «Ιριδα». Περιοδεία χτες κλιμακίου του ΚΚΕ

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευόμενα παιδιά με αναπηρίες, οι εργαζόμενοι και γονείς και κηδεμόνες στα ειδικά κέντρα «Ερμής» και «Ιριδα» διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ που τα επισκέφτηκε χτες με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Λίλα Καφαντάρη.

Οι εργαζόμενοι στον «Ερμή» προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο, Πέμπτη, καταγγέλλοντας την τρομοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης - το Κέντρο διοικείται εδώ και 20 χρόνια απ' το ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατήγγειλαν παρεμβάσεις του ΔΣ στο επιστημονικό τους έργο, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές εκ μέρους της διοίκησης. Αν και το Κέντρο εμφανίζεται να το λειτουργεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το ΔΣ αρνείται την εγγραφή 50 γονιών που τα παιδιά τους φοιτούν εκεί, ενώ έχουν να γίνουν εκλογές στο Σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια. Παρ' όλα αυτά, ο γραμματέας της ΕΣΑμεΑ φαίνεται ότι έχει εκλεγεί από αυτό το συγκεκριμένο σύλλογο!

Ταυτόχρονα, οι γονείς έχουν μετατραπεί σε πελάτες, αφού εκτός απ' τα ασφαλιστικά τους ταμεία πληρώνουν και οι ίδιοι για τη μεταφορά και τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών τους. Υπάρχουν γονείς που πληρώνουν έως και 300 ευρώ το μήνα. Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο, μέλος του ΔΣ παραιτήθηκε διαχωρίζοντας τη θέση του από τη στάση της πλειοψηφίας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σημείωσε ότι το Κόμμα θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων, τους οποίους κάλεσε να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια Ειδική Αγωγή.

Στην «Ιριδα»

Απλήρωτοι για τον Αύγουστο παραμένουν οι εργαζόμενοι στην «Ιριδα», ενώ συνολικά το Κέντρο αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που έγκαιρα είχε κάνει το Κόμμα ότι η συμφωνία του Συλλόγου Γονέων «Αμυμώνη» με το υπουργείο Υγείας, να αναλάβει ο ίδιος τη λειτουργία του Κέντρου, που προσφέρει εκπαίδευση σε πολυανάπηρα παιδιά, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Οτι έτσι το κράτος αποποιήθηκε την υποχρέωσή του για τη φροντίδα των πολυανάπηρων παιδιών, μεταφέροντάς τη στα ασφαλιστικά ταμεία και στους γονείς. Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους γονείς και εργαζόμενους να συνταχθούν στον αγώνα για δημοσιοποίηση του Κέντρου, για να αναλάβει το κράτος 100% την ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας με κοινωνικό έλεγχο από τους γονείς, για τη δημιουργία ανάλογων δημόσιων κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ