Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέος επικεφαλής των φονιάδων

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ο Αμερικανός αντιστράτηγος Ρέιμοντ Οντιέρνο, είναι ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Σε μια τελετή όπου παρέστη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, παρέλαβε τη διοίκηση των κατοχικών στρατευμάτων από τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, που αναλαμβάνει επικεφαλής της διοίκησης όλων των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, στον Κόλπο και στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Οντιέρνο χαρακτήρισε «εύθραυστα και αναστρέψιμα τα επιτεύγματα στον τομέα της ασφάλειας», υποστήριξε ότι το Ιράκ είναι «σαν δεύτερο σπίτι του» και ότι «ο αμερικανικός στρατός έχει πολλά ακόμα να κάνει αλλά η νίκη θα πρέπει να κερδηθεί από τους Ιρακινούς». Θεωρείται εξαιρετικά πεπειραμένος, αφού διατέλεσε διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού κατά την εισβολή, ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα υπήρξε το δεξί χέρι του Πετρέους.

  • Πρέσβη στη Βαγδάτη όρισε, χθες, και η Συρία ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων αραβικών χωρών. Συρία και Ιράκ δεν είχαν διπλωματικές σχέσεις επί 25ετία, καθώς η πρώτη είχε υποστηρίξει το Ιράν στον ιρανο-ιρακινό πόλεμο. Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν το 2006, αν και κατά την εισβολή στο Ιράκ η Δαμασκός είχε κατηγορηθεί για παροχή βοήθειας στο καθεστώς Χουσεΐν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ