Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
KINA
Συλλήψεις για το επικίνδυνο γάλα

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ασίγαστος παραμένει στην Κίνα ο σάλος από το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, εδώ και μέρες, με αφορμή βρεφικό γάλα της εταιρίας «Σανλού» που βρέθηκε μολυσμένο με τη χημική ουσία μελαμίνη. Το μολυσμένο γάλα προκάλεσε ήδη το θάνατο δύο βρεφών, σοβαρά προβλήματα υγείας σε τουλάχιστον 55 άλλα και την εισαγωγή στα νοσοκομεία άλλων 1.253 μωρών που υποφέρουν κυρίως από νεφρικά προβλήματα.

Χτες το αρμόδιο υπουργείο της Κίνας ανακοίνωσε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα άτυχα βρέφη και τη συγκρότηση ειδικών νοσηλευτικών μονάδων σε κάθε επαρχία της χώρας.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό και έχουν διατάξει την απόσυρση απ' τα ράφια των καταστημάτων του βρεφικού γάλακτος της «Σανλού» που παράχθηκε πριν τις 6/8. Ως χτες είχαν συλλάβει 19 υπόπτους, εκ των οποίων ορισμένοι είναι κτηνοτρόφοι - γαλακτοπαραγωγοί που παραδέχτηκαν πως μόλυναν σκόπιμα χιλιάδες τόνους γάλακτος προκειμένου να εμφανιστούν υψηλότερες οι πρωτεϊνες στις μετρήσεις της εταιρίας και να πωληθεί το προϊόν σε... καλύτερη τιμή!

Η εταιρεία είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων από τις αρχές του χρόνου. Το Μάρτη έκανε δικές της έρευνες και διαπίστωσε τη μόλυνση του γάλακτος με μελαμίνη αλλά την κράτησε μυστική από τις αρμόδιες αρχές και τους καταναλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ