Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ
«Οι... γυναίκες της ζωής μου», της Τσέρι Νόουλαν
«Οι... γυναίκες της ζωής μου», της Τσέρι Νόουλαν
  • «ΟΙ... ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ», της Τσέρι Νόουλαν. Μια μητέρα θυσίασε την καριέρα της για τα παιδιά της. Πάνω σε αυτά οικοδόμησε την ευτυχία της. Και ενώ όλα θεωρούνταν δεδομένα και σταθερά έρχεται η εφηβεία και ο έρωτας που ανατρέπει τα πάντα. Τα παιδιά, το ένα μάλιστα με ειδικές ανάγκες, φεύγουν για άλλες αγκαλιές. Η αγκαλιά της μάνας μένει άδεια! Τρυφερή και ανθρώπινη ταινία. Και αυτό πρέπει να σημειωθεί, γιατί, δυστυχώς, ο κινηματογράφος στις μέρες μας μάλλον έχει υποκύψει στη βία και στη νοθεία των ανθρώπινων συναισθημάτων. Παίζουν: Μπρέντα Μπλέντιθ, Καν Τσίτεντεν, Ρεμπέκα Γκίμπνεϊ.
  • «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ», του Μαρτ Μπρέιεν.Μαύρη κωμωδία η οποία δε διστάζει να χώσει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο. Μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή αναπηρία, δέχονται την περιποίηση και την καλοσύνη των κοντινών τους ανθρώπων, καθώς και της πολιτείας. Εκείνοι, όμως, ξέρουν, πως ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουν την αναπηρία τους και να ξαναγίνουν κανονικοί άνθρωποι, είναι να νικήσουν τον αδύναμο και ανάπηρο εαυτό τους. Και αυτό κάνουν! Λένε ολόκληρη την αλήθεια, προς κάθε κατεύθυνση. Ενώ μπροστά σου έχεις πληγωμένους ανθρώπους, δε λυπάσαι! Ο αγώνας αυτών των ανθρώπων είναι πολύ σοβαρότερος και ομορφότερος από την «κατανόηση» και τη «φιλανθρωπία». Σκληρή ταινία, η οποία, την ίδια στιγμή, ξεχειλίζει από τρυφερότητα και αισιοδοξία. Παίζουν: Φρίτνγιοβ Σαχάιμ, Κίρτσι Ελίν, Χένρικ Μέσταντ, Μάριαν Οτεζεν.
  • «Η τέχνη της αρνητικής σκέψης», του Μαρτ Μπρέιεν
    «Η τέχνη της αρνητικής σκέψης», του Μαρτ Μπρέιεν
    «HANCOCK», του Πίτερ Μπεργκ.Ο Hancock είναι ένας σούπερ ήρωας! Για να κάνει, όμως, κάποιο καλό, να σβήσει μια φωτιά, να σώσει παγιδευμένους ανθρώπους, να κυνηγήσει κακοποιούς κλπ, επειδή είναι απρόσεκτος, κάνει του κόσμου τις καταστροφές. Αφήνει πίσω του συντρίμμια, που λέει και το λαϊκό τραγούδι. Μια κωμωδία που αν δεν τη δείτε, σας βεβαιώνω, δε θα νιώσετε την έλλειψή της! Η εβδομάδα έχει ωραίες και χρήσιμες ταινίες! Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Σάρλιζ Θέρον, Τζέισον Μπέιτμαν, Εντι Μάρσαν.
  • «Η ΠΑΓΙΔΑ», της Σούζαν Μόντφορντ. Μια μεσοαστή νοικοκυρά, η οποία βγήκε για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια των παιδιών της, πέφτει πάνω σε μια ανόητη και άγρια συμμορία. Για να γλιτώσει καταφεύγει στο κοντινό δάσος. Εκεί, μετά τους πρώτους δισταγμούς της, από θύμα μετατρέπεται σε τιμωρό. Με μεθοδικό και άγριο τρόπο καθαρίζει έναν έναν τους διώκτες της. Μην αναζητήσετε σημειολογικές αναφορές και πράγματα σε δεύτερο επίπεδο! Η ταινία είναι άρρωστη και αγωνίζεται, με νύχια και με δόντια, να μας μεταφέρει την αρρώστια της. Εσείς ξέρετε! Αν θέλετε την ψυχική σας υγεία προσπεράστε τον κινηματογράφο που την παίζει και μπείτε στον πιο κάτω που παίζει τη «Δίκη της Νυρεμβέργης», για παράδειγμα, ή την «Τριλογία της αμφισβήτησης» ή, ακόμα, τον «Εχθρό μέσα μου». Εχετε επιλογές ετούτη την εβδομάδα. Παίζουν: Κιμ Μπάσιντζερ, Κρεγκ Σέφερ, Λούκα Χας.
  • «ΓΟΥΟΛ Υ», του Αντριου Στάντον. Ενα ρομπότ που είχε ξεμείνει να καθαρίσει τη Γη από τα σκουπίδια, χρειάστηκε 700 χρόνια να καταλάβει πως το νόημα της ζωής είναι ο έρωτας! Ξαφνικά μια μέρα εμφανίζεται μια ρομποτίνα, η οποία βρισκόταν σε αποστολή. Το δυο ρομπότ αισθάνθηκαν τους εσωτερικούς κραδασμούς. Οι κραδασμοί σιγά σιγά μετασχηματίστηκαν σε αληθινό έρωτα. Διαστημικό, οικολογικό ρομποτικό κινούμενο (ας το πούμε έτσι) σχέδιο. Μια ταινία για παιδιά. Παιδιά, ιδίως, που είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες! Υπάρχει και μεταγλωττισμένη βερσιόν στα ελληνικά, στην οποία ακούγονται ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Αφροδίτη Σημίτη, ο Γιάννης Στεφόπουλος, ο Αρης Σαμολαδάς κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ