Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ενενήντα χρόνια αγώνες

Μέσα από μια διήγηση της ζωής ενός 90χρονου, παρουσιάστηκε η μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας για την Παιδεία.

Η εκδήλωση στο χώρο της Παιδείας είχε τρεις «ρόλους» - του παππού, του γονιού και του παιδιού. Μέσα απ' αυτούς έγινε μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση του ΣΕΚΕ μέχρι και σήμερα. Σε εξορίες, βασανιστήρια, φυλακίσεις, παρανομία και προσφυγιά οι κομμουνιστές ποτέ δε σταμάτησαν να παλεύουν για το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση.

Ενέπνευσαν και αγωνίστηκαν μαζί με τα πιο προοδευτικά και πρωτοποριακά πνεύματα της κάθε εποχής. Τα αιτήματα του Κόμματος πάντα επίκαιρα, πάντα με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Το διάλογο μεταξύ των πρωταγωνιστών του σκετς «διέκοπταν» μουσική και εικόνες, αλλά και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ. Στις παρεμβάσεις της αναφέρθηκε σε μια σειρά αντικομμουνιστικές και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, του αστικού κράτους που στρέφονταν και στρέφονται ενάντια στα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η πάλη των κομμουνιστών για την Παιδεία συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ