Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ «ΣΗΜΑ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΠΑΜΕ - ΚΚΕ
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε «λεκτικό λάθος» που οδήγησε σε παρανόηση απέδωσε, χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης, το «επείγον σήμα» του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, με το οποίο τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζονται επικίνδυνα δείχνοντας έτσι πώς η ηγεσία των δυνάμεων καταστολής αντιλαμβάνονται μια ειρηνική διαδήλωση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (11/9/2008) σύμφωνα με το οποίο με αφορμή φιλειρηνική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη καλούνταν η Πυροσβεστική να διαθέσει όχημα αφού «υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από έκνομες ενέργειες των συγκεντρωθησομένων»!.

Ο Π. Χηνοφώτης παραδέχτηκε την ύπαρξη του σήματος και είπε ότι πρόκειται για πάγια διαδικασία η οποία όμως έχει στόχο την «αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών σε βάρος των συγκεντρωμένων». Κατά τον υπουργό, η εντολή είχε το νόημα «προφυλάξτε αυτούς οι οποίοι θα συγκεντρωθούν» αλλά δημιουργήθηκε παρεξήγηση επειδή το «επείγον σήμα» συντάχθηκε «με τελείως λανθασμένο λεκτικό» και οδήγησε στην εντύπωση ότι οι όποιες «έκνομες ενέργειες ενδεχομένως να προέλθουν από τους συγκεντρωμένους πράγμα το οποίο ουδέποτε αποτέλεσε ούτε βούληση της ηγεσίας της αστυνομίας ούτε κατεύθυνση της κυβέρνησης».

Στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε: «Η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, το σήμα που εστάλη, εκθέτει την ηγεσία της Αστυνομίας βαριά, γιατί δεν πρόκειται για έναν απλό αστυνομικό, πρόκειται για την ηγεσία. Σ' αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε. Ξέρουμε και ποιο είναι το ΚΚΕ και ποιο είναι το ΠΑΜΕ, ποιες είναι οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Κάθε αρχές Αυγούστου γίνονται εκδηλώσεις στην Ακρόπολη στην επέτειο για το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Είναι γνωστές αυτές οι ενέργειες. Τόσο χοντρό λάθος γεννάει ερωτηματικά. Και το λέμε αυτό, διότι κατά πληροφορίες μας ίδιο σήμα με παρόμοιες τοποθετήσεις υπήρξε και πέρυσι στις φιλειρηνικές συγκεντρώσεις του Αυγούστου. Εδώ κύριε υπουργέ, υπάρχει η τάση εκείνων των αστυνομικών δυνάμεων που εισηγούνται και προχωρούν σε παλαιές μεθόδους, με χαρακτηρισμούς για το ΚΚΕ σαν αυτούς που περιλαμβάνονται στο σήμα, η τάση της μεγαλύτερης καταστολής. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσω, ότι υπήρξαν πρακτική και οδηγίες σε αυτή τη συγκέντρωση, πιστεύω και σε άλλες, δηλαδή άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά να παρευρίσκονται σε αυτή τη συγκέντρωση. Αυτό έχει συμβεί επανειλημμένα. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Πρέπει να παρθούν γενικότερα μέτρα», είπε και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει «γενικότερα μέτρα για να αλλάξουν αυτές οι αντιλήψεις ιδιαίτερα στην ηγεσία της αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ