Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Θέλει» συμφωνία με Ουάσιγκτον ο Μάλικι

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Αποφασισμένος να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον, με την οποία θα καθορίζεται το καθεστώς περαιτέρω παραμονής των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα του «γιατί τα έχουμε ακόμη ανάγκη», δήλωνε, σε συνέντευξή του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός. Ο Νούρι αλ Μάλικι τόνισε ότι δέχεται πιέσεις από όλες τις ιρακινές πολιτικές παρατάξεις προς αντίθετες κατευθύνσεις αλλά και από την Ουάσιγκτον.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν εσκαμμένα όσον αφορά στα «ιρακινά εθνικά συμφέροντα» που δεν μπορεί να υπερβεί για να διατηρηθεί η ενότητα της χώρας και η κυβέρνησή του στην εξουσία, αλλά παραδέχτηκε ότι είναι διατεθειμένος να «κάνει ορισμένες υποχωρήσεις», χωρίς, πάντως, να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Πάντως, χτες, ανακοινώθηκε ότι η Βαγδάτη αγόρασε 12 νέα μικρά αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, μετά από πολύ καιρό, το Σαββατοκύριακο, η Βαγδάτη συγκλονιζόταν από τουλάχιστον τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις, με στόχο ουσιαστικά πολίτες. Σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 105. Χτες, κατά τη διάρκεια περιπολίας σκοτώθηκε από ενόπλους και ένας ακόμη Αμερικανός στρατιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ