Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κύμα προσφύγων και επιδρομές εναντίον αμάχων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Κύμα προσφύγων σημειώνεται από το Πακιστάν προς το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα ΗΕ, πάνω από 20.000 άνθρωποι από τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν και ειδικά την περιφέρεια της Μπαχαούρ, στην οποία καθημερινά πραγματοποιούνται μάχες μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ισλαμιστών ανταρτών έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και μεταναστεύουν στην αφγανική επαρχία Κουνάρ, «για μεγαλύτερη ασφάλεια»!

Πάνω από 300.000 Πακιστανοί έχουν επίσης εγκαταλείψει στις περιοχές αυτές τα σπίτια τους και έχουν μετακινηθεί ανατολικά στο Πακιστάν, με πολλούς από αυτούς να ζουν ακόμα και σε προσωρινές κατασκηνώσεις.

Στο μεταξύ στο Αφγανιστάν ακόμα τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομής των κατοχικών αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, στην περιοχή Ασμάρ, της επαρχίας Κουνάρ. Η επίθεση των κατοχικών είχε στόχο ένα σπίτι, για το οποίο είχαν λανθασμένες πληροφορίες ότι διέμεναν Ταλιμπάν... Οι κατοχικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι οι νεκροί αφορούν μόνο τις τάξεις των Ταλιμπάν. Τα θύματα, σύμφωνα και με την αφγανική αστυνομία, ήταν άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τέλος, θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σε τμήμα της αφγανικής αστυνομίας, στην επαρχία Πάκτια, όταν κατά την προσαγωγή υπόπτων για «αντικαθεστωτική δράση» ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά κατοχικού στρατιώτη, τον οποίο και σκότωσε. Αλλα μέλη των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που επίσης βρίσκονταν στο τμήμα, ανταπέδωσαν τα πυρά σκοτώνοντας τον αστυνομικό. Τα αίτια δεν έγιναν γνωστά, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, μετά από «διαμάχη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ