Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Σε εφαρμογή ο «τρομονόμος»

Καταδικάστηκε οργάνωση αλληλεγγύης σε λαϊκά απελευθερωτικά κινήματα

Καταδικάστηκαν τελικά οι 6 από τους 7 κατηγορούμενους στην υπόθεση της εταιρείας «Fighters 'n' Lovers» για ενίσχυση λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία τύπωσε μπλουζάκια με τα λογότυπα των «FARC» (Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας) και του «PFLP» (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), μέρος των εσόδων από την πώληση των οποίων θα στέλνονταν στις συγκεκριμένες οργανώσεις ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τη δίκη που ξεκίνησε στις 4 Σεπτέμβρη, οι δύο Οργανώσεις είναι τρομοκρατικές, αφού σκοπό έχουν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης σε Ισραήλ και Κολομβία... Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως οι δύο αυτές Οργανώσεις βρίσκονται στη λίστα των λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από τους 6 καταδικαστέους, δύο έλαβαν ποινή φυλάκισης 6 μηνών χωρίς αναστολή, οι τέσσερις σε δύο μήνες με αναστολή, ενώ ο έβδομος - μικροπωλητής που είχε κρεμάσει τις μπλούζες σε υπαίθριο πάγκο - αφέθηκε ελεύθερος.

Πάντως, η τιμή της κάθε μπλούζας ήταν 170 κορόνες από τα οποία τα 37 προορίζονταν για τις συγκεκριμένες οργανώσεις. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 25.000 κορόνες (περίπου 3.000 ευρώ) τα οποία όμως η αστυνομία κατέσχεσε με την παράλληλη σύλληψη των 7 ατόμων ύστερα από εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας, με την κατηγορία ότι παρέβηκαν τον λεγόμενο «τρομονόμο».

Τον περασμένο Δεκέμβρη, οι 7 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το εφετείο της Κοπεγχάγης γιατί δεν μπόρεσε να αποδειχτεί κατά τη διάρκεια της δίκης ότι οι «FARC» και το «PFLP» είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Μια βδομάδα αργότερα, ο εισαγγελέας έκανε έφεση, προσκομίζοντας υλικά από την κυβέρνηση της Κολομβίας και από τη Μοσάντ. Ενέργεια που οδήγησε στην πρόσφατη δίκη. Πάντως, η υπεράσπιση αναμένεται να καταθέσει έφεση και να φέρει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί και ο ρόλος των λεγόμενων «μη κυβερνητικών οργανώσεων» όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία και η «Human Rights Watch» που με βάση τις καταθέσεις τους ενισχύθηκαν οι κατηγορίες ενάντια στους συλληφθέντες, καθώς άσκησαν κριτική στους «FARC», λέγοντας ότι έχουν σκοτώσει πολλούς αθώους πολίτες και προχωρά σε απαγωγές, ενώ για το «PFLP» τόνισαν πως είναι μπλεγμένο σε αεροπειρατείες και βομβιστικές επιθέσεις.

Με ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, μεταξύ άλλων, καταδικάζει τον λεγόμενο «τρομονόμο», και σημειώνει πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά ένα ποινικό αδίκημα στη Δανία, αλλά αποτελεί βασική υπόθεση για το δικαίωμα των λαών να στηρίξουν απελευθερωτικά κινήματα στη Λατινική Αμερική, την Παλαιστίνη και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ