Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ - ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Καμιά ανοχή στην πολιτική που καταργεί δικαιώματα

Μαζικό το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στην προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου για το Ασφαλιστικό. Παλικαρίσια μάχη έδωσαν και οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης

Από την προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Από την προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Ενα μαζικό μπλοκ με εργατοϋπάλληλους από τον Τύπο και το Χαρτί, τεχνικούς και υπαλλήλους της τηλεόρασης και των άλλων ΜΜΕ, δημοσιογράφους και εργαζόμενους στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στην τηλεόραση και τους άλλους χώρους δουλειάς, συγκρότησαν την Τετάρτη οι απεργοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης και της απεργιακής συγκέντρωσης με αφορμή την αντιασφαλιστική ενοποίηση των Ταμείων την 1η του Οκτώβρη.

Την ανάγκη να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να καταδικαστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιασφαλιστική στρατηγική του κεφαλαίου, ανέδειξε ο Δημήτρης Δρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, όπου οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας έφτασαν με προσυγκέντρωση από τα γραφεία τους.

Στο πλευρό των απεργών, ανάμεσα σε άλλους, εκ μέρους του ΚΚΕ, βρέθηκε η βουλευτής του Κόμματος Εύα Μελά. Από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης στη Σταδίου, κατά την οποία οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ έδωσαν τον δικό τους τόνο, με τη μαζικότητα του μπλοκ, τα πανό, τα συνθήματα και τις σημαίες των ταξικών δυνάμεων.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν για μια ακόμη φορά η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης που έδωσαν από το πρωί οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, το σωματείο των οποίων συμμετείχε στην προχτεσινή κινητοποίηση. Εχοντας στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, πέτυχαν με τη δυναμική και αποφασιστική τους παρέμβαση να ματαιώσουν την προβολή των πρωινών μη δημοσιογραφικών εκπομπών στη συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών, εισβάλλοντας στην κυριολεξία στα στούντιο όπου η εργοδοσία επιχείρησε να σπάσει την απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ