Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ LANE
Συνεχίζουν με πείσμα την επίσχεση

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες της εταιρείας LANE, καθώς χτες απορρίφθηκε από τα δικαστήρια του Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ακτοπλοϊκής εταιρείας, με την οποία ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν τα πληρώματα στα καράβια της. Το δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο για τις 6 Οκτώβρη.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες SAOS (Μανούσης), G.A. FERIS (Αγούδημος), ΝΕΛ (Βεντούρης), στις οποίες προστίθενται και οι εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο της ΑΝΕΚ (Βαρδινογιάννης) με τα πλοία «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», αρνούνται να καταβάλουν το σύνολο των δεδουλευμένων αποδοχών στους ναυτεργάτες. Αποθρασυμένοι οι εφοπλιστές απειλούν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.

Χτες το πρωί οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Πειραιά. Στη συζήτηση που έγινε στην ΠΝΟ αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η θέση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πως όλα αυτά είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου για την ανατροπή των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, εγκαταλείποντας τα πληρώματα και το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας στην τύχη του. Μπροστά σε αυτή τη σχεδιασμένη και γενικευμένη επίθεση, απαιτείται η οργάνωση και η ανάπτυξη της πάλης των ναυτεργατών μαζί με τους νησιώτες και η κλιμάκωση του αγώνα ακόμα και με απεργιακές κινητοποιήσεις, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ