Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΒΓΑΛ
Απεργούν για τη Σύμβαση και τις απολύσεις

Κλίμα τρομοκρατίας επιχειρεί να καλλιεργήσει η εργοδοσία με τη στήριξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στη ΜΕΒΓΑΛ (υποκατάστημα Αθήνας) αποφάσισε το ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, καλώντας τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να περιφρουρήσουν αποφασιστικά την απεργία και όλο τον κλάδο να βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων τους, στον αγώνα τους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενάντια στην εντεινόμενη εργοδοτική τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωση, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι η εργοδοσία δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της παστερίωσης γάλακτος και, ταυτόχρονα, έχει προχωρήσει σε ένα όργιο τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων - μελών του Συνδικάτου - με περικοπή δρομολογίων, απειλές για απολύσεις, εκβιασμούς για να μη γίνουν μέλη του Συνδικάτου. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης είναι η απόλυση του Αγγ. Τριανταφύλλου, στελέχους του συνδικάτου, που είχε πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Αμεση στήριξη στην εργοδοσία προσφέρει το εργοδοτικό πανελλαδικό σωματείο της ΜΕΒΓΑΛ, το οποίο την περασμένη Τετάρτη έβγαλε το Σωματείο Εργαζομένων ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, έξω από τα γραφεία, στα οποία συστεγαζόταν. Συγκεκριμένα, όταν συνδικαλιστές του Σωματείου της Αθήνας πήγαν στα γραφεία, που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων της ΜΕΒΓΑΛ, βρήκαν ξηλωμένη την ταμπέλα με την ονομασία του Σωματείου τους και δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα γιατί, όπως αποδείχτηκε μετά, είχε κλειδώσει ο πρόεδρος του εργοδοτικού σωματείου, ο οποίος είπε: «Μέχρι τώρα θέλαμε και σας αφήναμε να μπαίνετε μέσα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ