Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το έγκλημα δε θα συγκαλυφτεί

Συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες θανάτου Σύρου εργάτη, πριν από λίγες μέρες στην Κορώνη, έδωσε χτες το ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, για το εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στο Βασιλίτσι Κορώνης, όταν ο 28χρονος Σύρος εργάτης Faozo Waka έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα και σκοτώθηκε.

Καταγγέλθηκε η φανερή προσπάθεια συγκάλυψης του εργοδοτικού εγκλήματος και των παρανομιών από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας (χαρακτήρισε «απροσεξία» την πτώση του εργάτη στο ανοιχτό φρεάτιο) και την Επιθεώρηση Εργασίας που επέτρεψε, την επόμενη κιόλας μέρα, τη συνέχιση των εργασιών, παρά την καταφανέστατη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, παρά το ότι δούλευαν κυριακάτικα και παρά το ότι η συγκεκριμένη οικοδομή δεν έχει ούτε την απαιτούμενη άδεια! Ακόμα, καταγγέλθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, που μέχρι τώρα «δεν έχουν βγάλει άχνα, ούτε για το εργοδοτικό έγκλημα, ούτε για άλλες παρανομίες».

Επίσης, παρουσιάστηκαν η άδεια της οικοδομής και το έγγραφο της Πολεοδομίας που δίνει εντολή για διακοπή των εργασιών, λόγω παρανομιών. Το έγγραφο απευθύνεται στην «"οφσόρ" εταιρεία "Jarosida Limited" με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και εκπρόσωπό της στην Ελλάδα τον Καλτσίδη Φώτιο του Ηλία» και στον «υπεύθυνο πολιτικό μηχανικό Κοσμόπουλο Βασίλειο». Συγκεκριμένα, σημειώθηκε ότι «η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργολας!», ενώ στην πραγματικότητα «η "βίλα" ανακατασκευάστηκε από την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης».

Στη συνέντευξη, αναφέρθηκαν οι συνεχείς παρεμβάσεις που έκαναν από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το ΠΑΜΕ και η ΝΑΣ, απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων και καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ