Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Θα μας βρείτε μπροστά σας!

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΚΕ που επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ
Από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ
Την έντονη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη από την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας εξέφρασαν εργαζόμενοι από το Συντονιστικό Εργαζομένων στους ΟΤΑ, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργάνου. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την ΚΕΔΚΕ για την πρότασή της να μπορεί η υπηρεσία καθαριότητας των δήμων να ανατίθεται σε ιδιώτες και δημοτικές επιχειρήσεις και κατέστησαν σαφές ότι «θα μας βρείτε μπροστά σας».

Συγκεκριμένα, με πρόσχημα το «αδιέξοδο», στο οποίο θα περιέλθουν κάποιοι δήμοι που δεν έχουν υπηρεσία καθαριότητας μετά από πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει παράνομη την ανάθεση της εν λόγω αρμοδιότητας σε ιδιώτες ή δημοτικές επιχειρήσεις, η ΚΕΔΚΕ προτείνει νομοθετική ρύθμιση που να την κρίνει νόμιμη κατόπιν διαγωνισμού. Ανοίγει έτσι το δρόμο για την άλωση και αυτής της αρμοδιότητας που κατά παράδοση ανήκε στους δήμους, αν και ήδη έχει μερικώς ιδιωτικοποιηθεί αφού μπορεί να ασκείται από Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης που διατηρούν δήμοι της περιφέρειας.

«Δήμοι για τους δημότες, όχι άλλα κέρδη στους ιδιώτες», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ. Χαρακτηριστικά, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΟΤΑ, ο Γ. Παπαδούδης - στον οποίο ο πρόεδρος, Ν. Κακλαμάνης, δεν επέτρεψε το λόγο στην έναρξη της συνεδρίασης, για να του τον δώσει αργότερα κατά τη συζήτηση του θέματος - κάλεσε τους δημάρχους να μην εκχωρηθεί η υπηρεσία στους ιδιώτες, να μην περάσουν αυτή την απαράδεκτη, αντεργατική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ