Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Νέο μπαράζ ποινικοποίησης των αγώνων

Με ένα νέο μπαράζ δικαστικών προσφυγών σε βάρος απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν κυβέρνηση και εργοδοσία στους κλιμακούμενους εργατικούς αγώνες για το δικαίωμα στο μεροκάματο και ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Χθες, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις 24ωρες απεργίες που είχαν κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και ο Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, αντιδρώντας στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στον κλάδο των αερομεταφορών. Τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η διοίκηση της ΥΠΑ - κατά την προσφιλή τακτική όλων των διοικήσεων τα τελευταία χρόνια - έκαναν αποδεκτό το αίτημά της, κηρύσσοντας τις απεργίες παράνομες, για τέταρτη φορά μέσα σ' ένα μήνα.

Στην ίδια θέση επιδιώκει να φέρει τους εργαζόμενους και η πολυεθνική SIEMENS, η οποία προσφεύγει στα δικαστήρια σε βάρος του σωματείου και των πολυήμερων απεργιακών αγώνων για να μην κλείσει το εργοστάσιο. Η εκδίκαση θα γίνει σήμερα, στις 9 το πρωί, και οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη αποφασίσει να κατευθυνθούν με πορεία στα δικαστήρια της πόλης, μετά την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιούν σήμερα στο πλαίσιο της απεργίας στις πρώην ΔΕΚΟ.

Η διοίκηση της «Siemens» καταγγέλλει το σωματείο ότι παρεμποδίζει την εργασία των εργαζομένων και της γενικής διεύθυνσης της εταιρείας, τη στιγμή που είναι σύσσωμη η απόφαση όλων των εργαζομένων του εργοστασίου, αλλά και των άλλων τεσσάρων σωματείων του Ομίλου, να κρατηθεί κλειστό το εργοστάσιο για να περιφρουρηθεί η απεργία διαρκείας. Είναι φανερό ότι η αποφασιστικότητα του αγώνα των εργαζομένων είναι αυτή που έχει προκαλέσει την αντίδραση της διεύθυνσης της πολυεθνικής, η οποία στοχεύει τώρα στην ποινικοποίηση του αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ