Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα πολύνεκρη επίθεση

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζεται η ένταση και το πολεμικό κλίμα στο Πακιστάν, με νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χτες, εναντίον ηγετικών μελών της φυλής Αλιζάι, με αποτέλεσμα περίπου 32 άνθρωποι να σκοτωθούν και 100 να τραυματιστούν. Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Ορακζάι, είχε σαν στόχο συγκέντρωση των Γηραιών της φιλοκυβερνητικής φυλής, οι οποίοι συζητούσαν μέτρα αντιμετώπισης των «ισλαμιστών ανταρτών» και την οργάνωση στρατηγικής στα πλαίσια των κυβερνητικών σχεδίων για την απομάκρυνση των «ανταρτών» από την περιοχή τους. Οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση των τραυματιών είναι κρίσιμη και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Στο μεταξύ νέα φραστική επίθεση εξαπέλυσε εναντίον των επιθέσεων των ΗΠΑ στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, ο εκπρόσωπος του Πακιστανού υπουργού εξωτερικών, Μοχάμαντ Σακίντ, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να συνειδητοποιήσει ότι οι επιθέσεις αυτές βοηθούν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης και υπονομεύουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών να εξαλείψουν τους «ισλαμιστές αντάρτες».

  • Ακόμα 25 άνθρωποι - στην πλειοψηφία τους μαθητές - σκοτώθηκαν χτες στην πόλη Λοντράν του Πακιστάν, σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ