Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΓΕΝΕΥΗ.--

Την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις ουδέτερες ζώνες γύρω από τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γεωργία χτες Παρασκευή, ωστόσο μίλησε για μερική συμμόρφωση, εξαιτίας της παραμονής των στρατευμάτων εντός των επαρχιών της Γεωργίας, η οποία υποστηρίζει ότι ήλεγχε πριν τον πόλεμο του Αυγούστου. Την ανακοίνωση της αποχώρησης επιβεβαίωσε επίσης χτες ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα.

Ωστόσο, από την Ουγγαρία, ο Γεωργιανός υπουργός Αμυνας, Ντέιβιντ Κεζερασβίλι υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της απ' όλη την έκταση της Γεωργίας, αναφερόμενος ουσιαστικά στην παραμονή ρωσικών δυνάμεων στη Ν. Οσετία και την Αμπχαζία, που όπως ισχυρίζεται η Ρωσία παραμένουν για να αποτραπεί περαιτέρω βία στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η κατάσταση ασφαλείας της περιοχής του Καυκάσου αναμένεται να εξεταστεί στις 15 Οκτώβρη στη Γενεύη, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Μαρί Χέιζ, η συμμετοχή εκπροσώπων από την Αμπχαζία και τη Ν. Οσετία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, κάτι για το οποίο επιμένει η Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ