Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αντιπολιτευτική διαμαρτυρία

ΡΩΜΗ.--

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα με τίτλο «η αντιπολίτευση είναι στα χέρια μας», με τη συμμετοχή του Κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Πρασίνων, καθώς και εκπροσώπων συνδικάτων και ενώσεων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, ο ηγέτης του «Δημοκρατικού Κόμματος» (που προέκυψε από τη συνένωση μέρους των Αριστερών Δημοκρατών με το καθολικό Κέντρο), Βάλτερ Βελτρόνι, αποφάσισε να προχωρήσει σε άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τις 25 Οκτώβρη, σε μια προσπάθεια να φανεί ως αντιπολιτευόμενη δύναμη, μετά από τις μέχρι πρότινος ...εκκλήσεις του για διάλογο με τον Μπερλουσκόνι.

Τέλος, το δημοψήφισμα που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στην πόλη Βιτσέντζα - που είχε κριθεί «περιττό» από το Ανώτατο Δικαστήριο - σχετικά με το ζήτημα της επέκτασης της αμερικανικής βάσης «Εντερλε» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Νταλ Μολίν» έδειξε ότι το 95% όσων συμμετείχαν σε αυτό τάσσεται ενάντια στην επέκταση και στα αμερικανικά σχέδια που είναι εγκριμένα από την παλιότερη κυβέρνηση του Σ. Μπερλουσκόνι και με την ανοχή αυτής του Ρομάνο Πρόντι. Ωστόσο, η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ