Κυριακή 12 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αραχνιασμένα» επιχειρήματα για «Ολυμπιακή»

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Με «αραχνιασμένα» επιχειρήματα, δανεισμένα από την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην εκκαθάριση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), την απόλυση 8.000 εργαζομένων και την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου σε ιδιωτικά κεφάλαια. Το καταστροφικό αυτό σχέδιο η κυβέρνηση το διαφημίζει με ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο, προβάλλοντας και τον προκλητικό ισχυρισμό ότι παρέχει «δίχτυ προστασίας για όλους τους εργαζόμενους», τους οποίους απολύει!

Βέβαια το επιχειρούμενο αυτό έγκλημα, έχει δρομολογηθεί από τις αρχές της 10ετίας του 1990 και προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη του Μάαστριχτ («απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση μεταφορών). Στην ουσία αυτό που προβλέπεται είναι η ύπαρξη 2-3 αεροπορικών κολοσσών στην Ευρώπη και η παράδοση των αεροπορικών υποδομών στο κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΟΑ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς τρεις φορές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει να έχει... ξεκαθαρίσει το αεροπορικό τοπίο, το αργότερο σε έξι μήνες, έως τον Απρίλη του 2009.

Επί της ουσίας, αρωγοί στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΑ που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τους δικομματικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., παρά τις υποκριτικές τους κορόνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης για την «Ολυμπιακή», ωφελεί μόνο το ιδιωτικό κεφάλαιο. Αντίθετα, πλήττει τους πάντες. Πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους, που απολύονται και ρίχνονται βορά στην... ελεύθερη αγορά. Πλήττει και ολόκληρο τον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη από σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς μεταφορές. Ολα αυτά, όμως, απαιτούν - όπως επιμένει χρόνια τώρα το ΚΚΕ - τη διεκδίκηση εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, 100% δημόσιου τομέα αερομεταφορών, ενταγμένου μέσα σε έναν κοινωνικοποιημένο τομέα συγκοινωνιών - μεταφορών, ώστε να εξασφαλιστούν και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων στις αερομεταφορές και γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ