Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία!

Σε μια σχεδιασμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που κινητοποιούνται, εισαγγελέας, αστυνομία, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα(!), βρέθηκαν χτες έξω από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας, που τελεί υπό κατάληψη. Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσπάθησε να κάνει πράξη την προχθεσινή του απειλή, για ενεργοποίηση της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ), η οποία χαρακτηρίζει την κατάληψη «ιδιώνυμο αδίκημα» και αντιμετωπίζει τους μαθητές που αγωνίζονται ως ...εγκληματίες. Είχε ζητήσει μάλιστα από τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται έξω από τα σχολεία, ώστε να διευκολύνουν το άνοιγμά τους από τις εισαγγελικές αρχές... αλλά στο 1ο Λύκειο χτες, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, βρέθηκαν εκεί για να ακυρώσουν τελικά την εισαγγελική παρέμβαση.

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τη νεολαία, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους» και ακόμα επισημαίνει: «Ο αγώνας των μαθητών είναι νόμιμος, γιατί είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Αυτός είναι ο νόμος τους. Παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή με δικαιώματα! Για ένα άλλο σχολείο, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Εχουν δίκιο να πιστεύουν ότι το σημερινό σχολείο αδειάζει και τις τσέπες των γονιών τους και τα μυαλά των ίδιων. Αρα, έχουν δικαίωμα σε κάθε μορφή αγώνα που οι ίδιοι αποφασίζουν».

Η ΚΝΕ αντίστοιχα, καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, παίρνει μέτρα καταστολής και τονίζει: «Είναι οι ίδιοι που 9 στις 10 απεργίες τις βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές, που λένε παράνομο όποιον αμφισβητεί τα ιερά και όσια του συστήματος. Με την ίδια λογική παράνομος ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Ρήγας Φεραίος, το Πολυτεχνείο και κάθε λαϊκός και νεανικός αγώνας που έσπρωξε την Ιστορία προς τα εμπρός», σχολιάζει καυστικά το ΝΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ