Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 21 Οκτώβρη, προγραμματίζονται συλλογικές διεργασίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΚΣ απλώνει αγωνιστικό σάλπισμα σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη δουλειά, κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, στο πλευρό του ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΚΣ ξεκαθαρίζει ότι «δε θα αφήσουμε να εκμεταλλευτούν την αγανάκτησή μας αυτοί που υπογράφουν τους μισθούς πείνας με τους βιομηχάνους, που εισήγαγαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (...) που θέλουν να μετατρέψουν την απεργία σε φιέστα "γάμου" της "κεντροαριστεράς" την ώρα που ξεπουλούν δικαιώματα και αγώνες, που υπονομεύουν την απεργία».

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ, έχουν πάρει οι σύλλογοι φοιτητών Φιλοσοφικής, Φυσικού και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ΕΜΠ Αθήνας, Αρχιτεκτονικής, Φαρμακευτικής και Παιδαγωγικού Πάτρας και ο σύλλογος σπουδαστών Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.

  • Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Χαλκίδας προχώρησαν χτες σπουδαστές και σπουδάστριες, ανταποκρινόμενοι μαζικά σε σχετική απόφαση του συλλόγου οικοτρόφων σπουδαστών Εστίας Χαλκίδας και της ΠΚΣ. Στην παράσταση διαμαρτυρίας, οι σπουδαστές έθεσαν στον Πρόεδρο του ΤΕΙ όλα τα αιτήματά τους ενάντια στο νόμο πλαίσιο, την περικοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, την κοινοτική οδηγία για τα κολέγια, το νόμο για τα ΚΕΣ κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ