Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Παιχνίδια σε βάρος των μαθητών του ΕΠΑΛ

Από τη συζήτηση του Γ. Πρωτούλη με τους μαθητές του ΕΠΑΛ
Από τη συζήτηση του Γ. Πρωτούλη με τους μαθητές του ΕΠΑΛ
Επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος μαθητών του δημοτικού, παιδιών του νηπιαγωγείου και μαθητών του Νυχτερινού Τεχνικού Σχολείου (ΕΠΑΛ) παίζει η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας. Τριακόσιοι (300) μαθητές του ΕΠΑΛ διώχνονται από το κτίριο που στεγάζει το σχολείο τους μετά την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Ιωνίας να στεγαστούν στο συγκεκριμένο κτίριο επιπλέον δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Ηδη, στο συγκεκριμένο κτίριο που είναι φτιαγμένο και λειτουργεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές από το 1960 ως Τεχνικό Σχολείο, λειτουργούν δύο δημοτικά κι ένα νηπιαγωγείο. Τώρα στην προσπάθειά του ο δήμος να στεγάσει ένα ακόμη ολοήμερο Νηπιαγωγείο - σε συνθήκες ακατάλληλες κι επικίνδυνες για μικρά παιδιά - απαιτεί να φύγουν οι νυχτερινοί μαθητές. Το ξήλωμά του, ουσιαστικά, άρχισε πριν από δύο χρόνια, όταν μετέφεραν από το κτίριο τα εργαστήρια και τα πήγαν στο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά με αποτέλεσμα οι μαθητές του ΕΠΑΛ να πηγαινοέρχονται από το ένα κτίριο στο άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το οικόπεδο όπου έχει χτιστεί η Τεχνική Σχολή, αποτελεί δωρεά των πολυτέκνων της Ν. Ιωνίας προς το δήμο, με τον απαράβατο όρο να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ως τέτοια. Ο δήμος όμως όχι μόνο καταστρατηγεί τους όρους με τους οποίους λειτουργεί το κτίριο αλλά έχει στριμώξει σε τέτοιο βαθμό τους μαθητές όλων των βαθμίδων που κάθε άλλο παρά ως σχολεία μπορούν να λειτουργούν. Αρκεί να σημειωθεί πως οι μαθητές του νυχτερινού προκειμένου να μεταβούν στα εργαστήρια πληροφορικής, πρέπει να περάσουν μέσα από την αίθουσα του δημοτικού και να διακόψουν το μάθημα καθώς άλλη είσοδος δεν υπάρχει.

Το σχολείο επισκέφτηκε χτες το βράδυ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος, οι μαθητές του οποίου βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάληψη, έχοντας στο πλευρό τους και τους καθηγητές τους.

Ο Γ. Πρωτούλης, μιλώντας με τους μαθητές, σημείωσε αρχικά: «εμείς ξέρουμε ότι ο νυχτερινός μαθητής κρέμεται από μια κλωστή για το αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη χρονιά. Κάνει καθημερινά αγώνα για να έρθει στο μάθημα μετά το μεροκάματο. Εχει φάει ήδη μια σφαλιάρα έχοντας φύγει από το σχολείο χωρίς να ολοκληρώσει τις τάξεις και τώρα του δίνουν άλλη μια με την εκδίωξη των μαθητών από το συγκεκριμένο χώρο».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων επισήμανε πως «και αυτή η περίπτωση καταδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι οξύ κι έχει σχέση με τη συνολική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρονται να το λύσουν καθώς δεν προσφέρει τα επιθυμητά κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Και η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής έχουν γεμίσει τα προαύλια των σχολείων με κοντέινερ, σχολεία συστεγάζονται, υπόγεια μετατρέπονται σε διδασκαλικές αίθουσες ενώ άλλες με την τοποθέτηση μιας γυψοσανίδας, αυτόματα αυξάνονται σε δύο».

Καταλήγοντας τόνισε: «Η θέση μας είναι στο πλευρό σας. Επ' ουδενί δεν πρέπει να φύγουν οι τεχνικές σχολές από εδώ, πόσο μάλλον που είναι ο φυσικός τους χώρος. Να κόψουν το σβέρκο τους αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα και να το λύσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ