Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Να καταδικαστεί η πολιτική της κρατικής καταστολής

Συνέντευξη Τύπου του Κώστα Αλυσσανδράκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, για το χτύπημα των ΜΑΤ στο Ελληνικό

Η βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής που εκδηλώθηκε ακόμα και σε γέροντες
Η βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής που εκδηλώθηκε ακόμα και σε γέροντες
Τις σοβαρές και διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Περιφέρειας, αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το ζήτημα της χωματερής στο Ελληνικό στα Γιάννενα - η χωροθέτηση και κατασκευή της οποίας έχει μεταφερθεί 4 φορές - υπογράμμισε, χτες, στη διάρκεια συνέντευξής του, στα Γιάννενα, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Μίλησε για ευθύνες, που συνδέονται, μεταξύ άλλων, και με την πολιτική παράδοσης - εμπλοκής των ιδιωτών και στο ζήτημα της διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην άγρια τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προχτές, σε βάρος των κατοίκων του Ελληνικού, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε: «Είναι μια επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας από πλευράς της κυβέρνησης με γενικότερη σημασία που δεν αφορά μόνο τον ΧΥΤΑ. Χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μέσα για να βάλει σε εφαρμογή την αντιλαϊκή της πολιτική. Είναι η ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τόνισε, που χτυπά διαδηλωτές, που βάζει αστυνομικές δυνάμεις να έρθουν αντιμέτωποι με τον κόσμο».

Μάλιστα, η επίθεση αυτή, που έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής και με ευθύνη της κυβέρνησης, καταδικάστηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ και σε συνεδρίαση της Βουλής στην Επιτροπή Διοίκησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη να μην κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Κ. Αλυσσανδράκης απαίτησε, εκ μέρους του ΚΚΕ, την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και να σταματήσουν οι εργολαβικές εργασίες ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στη βάση σύγχρονων επιστημονικών προδιαγραφών με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, σταθμούς μεταφόρτωσης κ.ά. Για τα ζητήματα, αυτά, υπενθύμισε ο βουλευτής, το ΚΚΕ έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση και στη Βουλή.

Καταλήγοντας, κάλεσε την εργατική τάξη και το λαό να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική για την εφαρμογή της οποίας χρησιμοποιούνται και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Τους κάλεσε να δράσουν ενάντια σε αυτή και να καταδικάσουν την κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Κινητοποίηση των κατοίκων

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι κάτοικοι του Ελληνικού μέσα στα Γιάννενα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και τη συμμετοχή άλλων φορέων. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νομαρχία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταδικάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την τρομοκράτηση. Εκτός των άλλων, απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που παραμένουν στο χώρο και να σταματήσει η κατασκευή ΧΥΤΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Κ. Αλυσσανδράκη, καθώς και ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Χρήστος Μεντής, εκφράζοντας τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ