Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Να πληρώσουν οι θιασώτες του 65ωρου

Με ανακοινώσεις τους, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα καταγγέλλουν την υπερψήφιση της έκθεσης Σέρκας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι απανταχού θιασώτες της διέπραξαν νέο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης για λογαριασμό του κεφαλαίου. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, χωρίς κανένα δισταγμό, ψήφισαν απόφαση που προβλέπει ανώτερο όριο μέσης εβδομαδιαίας εργασίας 65 ώρες και τη διευθέτησή της σε 12μηνη βάση, με έναν και μόνο γνώμονα, την κερδοφορία του κεφαλαίου», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Ο Προμηθέας».

«Δικαιολογίες δε χωράνε από κανέναν. Επεσαν οι μάσκες. Ο ευρωαριστερός ΣΥΝ δεν μπορεί πια να κοροϊδέψει την εργατιά. Και σ' αυτό το τεστ περνάει με άριστα απ' την πλουτοκρατία», επισημαίνει το Συνδικάτο. Και καλεί τους μεταλλεργάτες να γυρίσουν την πλάτη στους θιασώτες του ευρωμονόδρομου. Να δώσουν άμεση απάντηση με αντεπίθεση, με οργάνωση, ταξική ενότητα και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, για να αυξηθεί ο χρόνος ξεκούρασης του εργαζόμενου.

«Μετά την υπερψήφιση της "οργάνωσης του χρόνου εργασίας" στις 5 Νοέμβρη 2008, στο Ευρωκοινοβούλιο, νέα δεινά αναμένονται για την εργατική οικογένεια», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, αναφερόμενο στο νέο αντεργατικό τερατούργημα του «σοσιαλιστή» Σέρκας. Οι πρωτόγνωρες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις θα είναι ακόμα πιο βάρβαρες το επόμενο διάστημα για τους ανθρώπους του μόχθου, αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, υπογραμμίζει το ΕΚ Ζακύνθου και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός ενόψει του εκτρώματος που θέλουν να περάσουν. Και καλεί την εργατική τάξη του νησιού να συστρατευτεί στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, να συγκροτήσει Επιτροπές Αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός σε όλα τα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ