Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδράσεις για την πρόκληση του αντινομάρχη

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η ΟΕΚΙΔΕ και η ΝΑΣ καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την επίθεση που εξαπέλυσε προχτές σε κλωστοϋφαντουργούς της πόλης ο Δ. Ψωμιάδης

Την προκλητική επίθεση του αντινομάρχη Θεσσαλονίκης Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος, στη διάρκεια προχτεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης του ομίλου Λαναρά (πρώην «Δούδος»), δήλωσε πως «ο συνδικαλισμός είναι φασισμός» (!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Νομαρχίας που άδικα προσπαθεί να μεταμφιέσει σε "προστάτη των αδυνάτων" ο νομάρχης Ψωμιάδης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Είναι κι αυτή ένας αυτοδιοικητικός οργανισμός - δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και ενσωμάτωσης του λαού στην πολιτική αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες μαζικές απολύσεις εργαζόμενων έχουν γίνει τελευταία χωρίς η Νομαρχία να πει κουβέντα, ενώ έχει λόγο γι' αυτές», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ταξικές δυνάμεις.

Καταλήγοντας τονίζουν πως θα συνεχίζουν να στηρίζουν ολόπλευρα τον αγώνα των εργαζόμενων για άμεση λειτουργία όλων των εργοστασίων με ευθύνη της κυβέρνησης και του ομίλου που αποκόμισε τεράστια κέρδη από τη δουλειά των εργαζόμενων. Για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση πλήρους και μόνιμης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τη συμπεριφορά του αντινομάρχη, που προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του λέγοντας το ίδιο προκλητικά ότι εννοούσε τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές», καταδικάζει και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), τονίζοντας πως «οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν γίνει πιστοί εκτελεστές της εκάστοτε κυβέρνησης και της πολιτικής της». Στην ίδια κατεύθυνση, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Θεσσαλονίκης επισημαίνει: «Οταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε συμπληρωματικό μηχανισμό της κεντρικής εξουσίας, δηλ. της εκάστοτε κυβέρνησης, ώστε να προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική της προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών, τότε οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, θεωρούνται εχθροί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ