Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ενοχλεί τους τραπεζίτες και όσους τους στηρίζουν

Με την ίδρυση του ταξικού συνδικάτου, το νομαρχιακό παράρτημα της ΟΤΟΕ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μετά από 20 χρόνια για να το καταγγείλει!

Η συγκρότηση ταξικού συνδικάτου στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Νομό Λάρισας προκαλεί, ήδη, τη λυσσαλέα αντίδραση των τραπεζιτών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Μαζί με τους τραπεζίτες, όμως, αντιδρούν και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές του τοπικού παραρτήματος της ΟΤΟΕ, καθώς διαισθάνονται ότι η ύπαρξη και η δράση του ταξικού συνδικάτου θα «χαλάσει» τη συνεργασία τους με τους τραπεζίτες.

Το «ανύπαρκτο», μέχρι σήμερα, νομαρχιακό παράρτημα της ΟΤΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση - την πρώτη στα τελευταία 20 χρόνια! - με την οποία επιτίθεται στο νεοσύστατο ταξικό συνδικάτο, κάνοντας λόγο για «ομάδα συναδέλφων που αυτοανακηρύχτηκε σε συνδικάτο» και χαρακτηρίζει παραπλανηθέντες(!) όσους υπέγραψαν για την ίδρυσή του, καλώντας τους «να επικοινωνήσουν με τα μέλη του νομαρχιακού παραρτήματος».

Το ταξικό συνδικάτο δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει την ανάγκη οργάνωσης και ανάπτυξης ενός διεκδικητικού, μαχητικού, ταξικού τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος, ικανού να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, τονίζει με ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων, Εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας, αναφέροντας μεταξύ άλλων συγκεκριμένα παραδείγματα που καταδεικνύουν την παντελή αδιαφορία των τοπικών συμβιβασμένων συνδικαλιστών της ΟΤΟΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου και την πλήρη απουσία τους από τους αγώνες τους.

Παράλληλα σημειώνει: Η υπάρχουσα δομή του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου μας δεν καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους. Από τις 30, περίπου, τράπεζες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα στο νομό μας, μόνο σε 5-6 απ' αυτές υπάρχουν κλαδικά επιχειρησιακά σωματεία, τα οποία κι αυτά έχουν έδρα στην Αθήνα. Επομένως, η δημιουργία του κλαδικού σωματείου που να μας καλύπτει συνδικαλιστικά όλους είναι αναγκαία. Εξάλλου, ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν παράλληλα τα επιχειρησιακά και τα κλαδικά σωματεία, χωρίς να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να ανήκουν οργανωτικά και στα δυο σωματεία».

Το ταξικό συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στον χρηματοπιστωτικό τομέα να απαντήσουν, με αποφασιστικό τρόπο, στις συκοφαντίες αυτού του είδους, να βάλουν στην άκρη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις και να συσπειρωθούν στις γραμμές του, δυναμώνοντας τη γραμμή της αντιπαράθεσης και της ρήξης με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρόλο «λαγού» για ενδεχόμενες απολύσεις η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ(2017-07-20 00:00:00.0)
Δίνουμε μάχη για οργάνωση και συντονισμό σε δύσκολες συνθήκες(2015-01-24 00:00:00.0)
Προμήνυμα σφοδρής επίθεσης(2010-05-14 00:00:00.0)
Κλείνει τρία υποκαταστήματα(2009-07-28 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα(2004-06-11 00:00:00.0)
Στο φόντο οξυμένων προβλημάτων(2000-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ