Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Απόφαση κατά εργαζομένων και δημοτών

Οδεύει προς κλείσιμο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής

«Η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής κοστίζει πολλά χρήματα». Με τη φράση αυτή και κάνοντας πράξη τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της παράταξής του, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς, προχωρά στο κλείσιμο του Κέντρου, στερώντας έτσι από τους δημότες υπηρεσίες για τις οποίες τώρα θα πρέπει να πληρώνουν πολλά χρήματα. Σαν πρώτο βήμα πραγματοποίησης της απόφασής του, μετατρέπει τη σχέση εργασίας έξι εργαζομένων από αορίστου χρόνου σε παροχής υπηρεσιών με δελτία, για να γίνει ευκολότερη η οριστική απομάκρυνσή τους. Πρόκειται για την κοινωνική λειτουργό, τον εργοθεραπευτή, τη λογοθεραπεύτρια, δύο ψυχολόγους και τον ειδικό δάσκαλο. Οι τρεις εναπομείναντες, δηλαδή ο παιδοψυχίατρος, ο γυμναστής και ο ζωγράφος είναι φανερό ότι δε θα μπορούν να λειτουργήσουν ούτε στοιχειωδώς το Κέντρο.

«Επί δύο συνεχή χρόνια οι εργαζόμενοι στο συμβουλευτικό σταθμό του Κέντρου γίναμε μάρτυρες ενός κλίματος εκφοβισμού και υποτίμησης της επιστημονικής εργασίας που έξι χρόνια προσφέρουμε στους δημότες. Συχνά ακούγαμε από τα πιο επίσημα χείλη φράσεις όπως "δεν είστε επιλογή μας, σας βρήκαμε", "κοστίζετε πολλά χρήματα" κλπ.», τονίζουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των δημοτών στην ψυχική υγεία και την κοινωνική μέριμνα.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο χρόνος απομάκρυνσης των έξι εργαζομένων έγινε 20 μέρες μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία τους για κακοδιαχείριση του Κέντρου, με την οποία ζητούσαν να μάθουν πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα.

Από το 1994 που πρωτολειτούργησε ο σταθμός έχει εξυπηρετήσει σχεδόν 2.000 δημότες, συνεργάζεται με όλα τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου, παρέχει πρόληψη με τη λειτουργία των σχολών γονέων, προσφέρει δωρεάν αξιόπιστες θεραπείες που στον ιδιωτικό τομέα κοστίζουν πανάκριβα.

«Θεωρούμε ότι το ξεχαρβάλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας έχει αρχίσει και σε αφορά άμεσα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων του δήμου προς του δημότες, ενώ έχει αποφασιστεί να γίνει σήμερα απεργία όλων των εργαζομένων στο δήμο. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Κερατσίνι, καλούμε τον κάθε δημότη να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων για να προστατέψουμε τα δικαιώματα που απολάμβαναν εδώ και έξι χρόνια», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ