Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καμία επανάπαυση, ο αγώνας συνεχίζεται!

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός μετά την πανεργατική απεργία, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Οκτώβρη, στο Πεδίον του Αρεως

Η επόμενη μέρα από τη μεγάλη πανελλαδική απεργία, βρίσκει το συνδικαλιστικό κίνημα πιο ενισχυμένο, πιο αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε αμέσως μετά την απεργία με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ: «Η επιτυχία της, και η μαχητικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων, βάζει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά σε νέες απαιτήσεις και ευθύνες, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης». Αυτή την προοπτική δίνει και το πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 21 Οκτώβρη, μέρα Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο Πεδίο του Αρεως καλώντας την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα «να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στην κυβερνητική πολιτική και να διατρανώσουν την απόφασή τους για αγώνα ταξικό, μαζικό και αποτελεσματικό. Τώρα επιβάλλεται κλιμάκωση», τονίζει το Πανεργατικό Μέτωπο και προειδοποιεί τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ότι «θα αποκαλυφτούν ολοκληρωτικά αν τα "διπλώσουν" για να ξεφουσκώσει το αγωνιστικό κλίμα».

Κάνοντας πράξη το μήνυμα της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί και πάλι στην οργάνωση της πάλης και στην προκήρυξή του για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Περιθώρια για εφησυχασμό και επανάπαυση δεν υπάρχουν για κανένα εργαζόμενο. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν είναι συνηθισμένη ούτε προσωρινή. Στόχος της είναι, να δώσει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού. Η απελευθέρωση της ασυδοσίας του κεφαλαίου, της δράσης των πολυεθνικών, τα νέα συστήματα εργασίας, οι νέες μορφές εκμετάλλευσης που εφαρμόζονται, θα επιδεινώσουν τη θέση των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος δε μένει έξω από τη δίνη του αντεργατικού, αντιλαϊκού κυκλώνα. Μόνο ο ενωτικός, μαζικός αγώνας των εργαζομένων, η κλιμάκωσή του, με προωθημένες μορφές πάλης και η καταδίκη αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών έχουν τη δύναμη να παρεμποδίσουν αυτήν την επίθεση».

Διαφορετική εκτίμηση για το χαρακτήρα των αντεργατικών μέτρων φαίνεται να έχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», επιχείρησε να αμβλύνει το μέτωπο της αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «σοβαρότερα θέματα», όπως είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού και το ασφαλιστικό. Η τακτική αυτή, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την κλιμάκωση της αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα και την καθολική απαίτηση να τα πάρει πίσω, αλλά αντίθετα επιδιώκει να «κλείσει» το εργασιακό. Ετσι η συνέχεια που σκοπεύει να δώσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όπως δήλωσε χτες ο πρόεδρός της, είναι το «υπόμνημα προς τους αρμόδιους υπουργούς και προς τους εργοδότες για το μήνυμα της απεργίας...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθεί συνέχεια στον αγώνα μετά την επιτυχημένη απεργία(2022-11-22 00:00:00.0)
Στο πόδι σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργιακής μάχης(2021-06-02 00:00:00.0)
Ωρα για άμεση δράση(2000-11-01 00:00:00.0)
Ούτε στιγμή για χάσιμο(2000-10-31 00:00:00.0)
Σε ρότα κλιμάκωσης(2000-10-18 00:00:00.0)
Το ταξικό πλαίσιο πάλης(2000-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ