Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «ΣΙΚ»
Συμβολική κατάληψη κατά της ασυδοσίας

Κινητοποίηση από τις απλήρωτες εργαζόμενες στον Πειραιά

Συμβολική κατάληψη στο κέντρο αισθητικής «ΣΙΚ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο άνοιξε πριν έξι μήνες, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενες του πρώτου κέντρου της εταιρίας στον Πειραιά, απαιτώντας να μιλήσουν με την εργοδοσία, προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Το πρόβλημα των κέντρων αισθητικής «ΣΙΚ» παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς και στα πάνω από δέκα κέντρα σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ πολλά από αυτά τα κέντρα είναι εγκαταλειμμένα από τον εργοδότη, ο οποίος είναι «εξαφανισμένος»!

Πιο συγκεκριμένα, η εργοδοσία οφείλει στις εργαζόμενες στο κέντρο του Πειραιά δεδουλευμένα, άδειες, ένσημα, αναδρομικά άνω των τριών μηνών, ενώ πριν λίγες μέρες στο κατάστημα κόπηκε το τηλέφωνο, το ρεύμα και το νερό, αφού έχει εγκαταλειφθεί από τη διεύθυνσή του χωρίς καμία εξήγηση και πρόβλεψη για τους εργαζόμενους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αφού η εργοδοσία των «ΣΙΚ» εγκατέλειψε τις εργαζόμενες, άνοιξε καινούριο κέντρο κοντά στο Δημοτικό Θέατρο, προσλαμβάνοντας καινούριο προσωπικό, όπου μετέφερε και το πελατολόγιο από το άλλο κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης στο κέντρο στο Δημοτικό Θέατρο, κανένας υπεύθυνος δε βρισκόταν εκεί. Μάλιστα, όπως δήλωναν οι εργαζόμενες, ο διευθυντής δεν εμφανίζεται στο κέντρο και καμία επικοινωνία δεν έχουν με την εργοδοσία. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενες και σ' αυτό το κέντρο είναι απλήρωτες από το Μάρτη!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργαζόμενες από το κέντρο αισθητικής που βρίσκεται στην Πατησίων, οι οποίες είναι επίσης απλήρωτες από τον Ιούλη. Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο Γ. Πέρρος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γ. Μίχας και Μ. Νουφαρίτσης, αντίστοιχα, από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το σωματείο αισθητικών. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πάνε στον εισαγγελέα όπου και θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη των «ΣΙΚ» για μη καταβολή δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ