Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να γίνει η ψήφος «όπλο πάλης»

Κάλεσμα της παράταξης για αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο, μέσα από τις σημερινές αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης

Να κάνουν την ψήφο τους «όπλο πάλης και όχι μέσο αυτοπαγίδευσης», καλεί τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων , ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση του σωματείου που ολοκληρώνονται σήμερα.

Στην εκλογική της διακήρυξη η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων υπογραμμίζει ότι οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και διεξάγονται σε μια περίοδο που «προωθείται ένας βάρβαρος εργασιακός μεσαίωνας, που κινδυνεύουν θεμελιακά δικαιώματα του κλάδου». Παρ' όλα αυτά όμως, επισημαίνει η διακήρυξη, «η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου αντί να σκύψει με ευθύνη στα προβλήματα, επέλεξε και πάλι το δρόμο του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Με παραπλανητικούς ελιγμούς, δημαγωγικά - ψηφοθηρικά και με «τόνους λάσπη» εναντίον της Προοδευτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο, που δε θα έρθει με αυτή την πλειοψηφία».

Στην αντίπερα όχθη του συμβιβασμένου συνδικαλισμού, η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων πιστή στα ταξικά της χαρακτηριστικά, για ένα σωματείο των εργαζομένων, στάθηκε πάντα στο πλευρό των μελών παλεύοντας από όλα τα μετερίζια, για περισσότερα δικαιώματα, καλύτερες μέρες, κοινωνική δικαιοσύνη. Συμμετείχε και συμμετέχει πάντα σε όλα τα εργατικά συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, καλώντας έγκαιρα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να αναπτύξουν τους διεκδικητικούς αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Σε συζήτηση που είχαμε με τον Ακη Οργαντζή, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΚΞ, σχετικά με τις σημερινές εκλογές, μας δήλωσε: «Οι εκλογές και αυτή τη φορά, όπως και τις προηγούμενές, είναι πρόωρες με καθαρές σκοπιμότητες. Σκοπιμότητες στη λογική ότι επίκεινται το επόμενο διάστημα και δύο συνέδρια, ένα του Εργατικού Κέντρου, που είναι στις 2,3,4 και 5 του Νοέμβρη και το συνέδριο της Ομοσπονδίας που γίνεται στα μέσα του Φλεβάρη. Γι' αυτό γίνονται πρόωρα οι εκλογές, γιατί προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να προωθήσουν περισσότερους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα που ανέφερα». Σχετικά με την προεκλογική δουλιά και τη δράση γενικά της ΠΚΞ ο Ακης Οργαντζής τόνισε: «Εχουμε κάνει καλή δουλιά ενόψει και αυτών των εκλογών, μέσα στους χώρους δουλιάς, συζητώντας με τους συναδέλφους και μαζικά και μεμονωμένα. Τα μηνύματα που έχουμε είναι πολύ καλά και ενθαρρυντικά. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από την τακτική της προηγούμενης ηγεσίας του σωματείου, που είναι τακτική καθαρά συμβιβαστική, δεν υπερασπίζεται τα δίκαια του εργαζόμενου».

Πιστεύω, κατέληξε ο Ακης Οργαντζής, ότι η συμμετοχή των μελών στις εκλογές θα είναι αθρόα και ότι οι συνάδελφοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Προοδευτική Κίνηση για ν' αλλάξουν τα δεδομένα και στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ